Otthon

10 miliót kaphatsz kamatmentesen lakásfelújításra

Kamatmentesen igényelhettek hitelt az otthonotok felújítási céljaira. Az április második felében induló program keretében akár 10 millió forintos kölcsönt is igényelhettek a lakás energiahatékonyságának növelésére.

Több tízezer lakás vagy lakóház újulhat meg az energiahatékonyságot célzó program során uniós forrású hitelből. Csaknem 115 milliárd forintnyi ingyen hitelt kínál ugyanis az MFB a hazai lakások és házak energetikai felújításaira. A program április 24-én indul, és magánszemélyek mellett társasházak és lakásszövetkezetek igényelhetnek hitelt. A kölcsönöket az Magyar Fejlesztési Bank nyújtja, azokat az MFB Pontokon kérhetitek.

Magánszemélyként lakásfelújításra 500 ezer forinttól 10 millió forint összegig igényelhetitek a kamatmentes hitelt, a társasházak és lakásszövetkezetek pedig lakásonként 500 ezer forinttól 7 millió forintig kaphatják meg a 0 százalékos kamatú, legfeljebb 20 éves futamidejű kölcsönt. A Világgazdaság úgy tudja, a minimálisan szükséges önerő mindössze 10 százalék, amelybe beszámíthatják bizonyos esetekben a lakás-takarékpénztári számlán lévő megtakarításokat is. Az önerő terhére számolhatjátok el a hitelhez szükséges adminisztratív kiadásokat, mint például az értékbecslés, az energiatanúsítvány vagy a tulajdoni lap megszerzésének költségeit.

A kamatmentes hitelt felhasználhatjátok

  • hőszigetelésre
  • a nyílászárók cseréjére
  • nyári hővédelemre és árnyékolásra
  • radiátor- és a kazáncserére
  • hővisszaverő berendezések cseréjére
  • energiatakarékosabb világítótestek beszerzésére
  • fűtésszabályozók beszerelésére
  • napelemek, napkollektorok vagy geotermikus rendszerek kiépítésére

A hiteligényléssel legkésőbb 2022. december 31-ig kell benyújtani az MFB Pontokon.

10 milliót kaphattok lakásfelújításra
10 milliót kaphattok lakásfelújításra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top