Otthon

Fegyverkezzünk a tél ellen tavasszal!

A tél ugyan visszavonult, de itt maradtak a nyomai, amit tényleg csak magas nyomáson, extrém hőmérsékleten vagy hatalmas szívóhatással lehet eltüntetni.

“Megmondom nektek, milyen lesz a tél. Hideg lesz, baromi szürke lesz, soha nem múló, életfogytig tartó” – mondta a végletekig elgyötört Bill Murray az Idétlen időkigben, miután több száz éve ugyanazt a nyomasztó, fagyos napot élte újra és újra. Sőt káromkodott is egy ízeset elkeseredésében. Mi azért ne vetemedjünk erre, hiszen bármennyire is nehéznek tűnt január végén a vaksötét délutánokban hazafelé vánszorogva, nekünk azért mégiscsak eljött a tavasz. És még csak nem is kellett évezredeket várnunk arra, hogy belénk szeressen Andie MacDowell.

Fegyverkezzünk a tél ellen tavasszal!

És ahogy kisüt a nap, rögtön élesebben mutatkoznak meg az elmúlt hónapok elkeseredésének nyomai is. A tavaszi verőfényben rögtön rájövünk, hogy hogy november óta nem csak a tél miatt olyan szürkék a napok: hanem azért is, mert ősz óta gyűlik a piszok a teraszajtón. És most, hogy a délutáni nap végre besüt a nappali legtávolabbi zugaiba is, rögtön nyilvánvalóvá válik, hogy a tűlevelek és a konfettik a sarkokban mégiscsak hónapokkal túlélték a karácsonyt és a szilvesztert. Kár tagadni: a március nem csak a madárcsicsergés, de a tavaszi nagytakarítás ideje is.

Fegyverkezzünk a tél ellen tavasszal!

Na ehhez kínál iszonyatosan hatékony fegyvereket a Kärcher.

Rögtön ott vannak például a magasnyomású tisztítókészülékek, amik lecsapják a koszt a fél éven át hólében ázó autókról, a nyár óta a kert végében rohadó biciklikről, de a télbe beleszürkült falakról is. És egyébként is, milyen költőien hangzik már az, hogy forgó pontsugárral ellátott szennymaró? Sőt nem csak költői, de praktikus is, ugyanis a Kärcher magasnyomású tisztítókészülékein a szórószár egyszerű elfordításával állítható a nyomás erőssége, így nem kell attól tartanunk, hogy a túl erős vízsugár kárt tesz a törékenyebb tárgyakban. Ráadásul egy  magasnyomású tisztítókészülék most már akármelyik háztartásban elfér: az alapmodellek alig valamivel drágábbak mint egy jobb porszívó.

Fegyverkezzünk a tél ellen tavasszal!

Sőt, ha már fegyverkezünk a kosz ellen, hát feltétlen szerezzünk be egy gőztisztítót. A Kärcher gőztisztítói nem hatalmas ipari masinák, hanem formatervezett porszívókra hasonlító gépek, amelyekkel gőz környezetbarát módon, tisztítószer nélkül és meglepően kevés vízzel takaríthatjuk ki a lakást. A gőzzel a nehezen hozzáférhető helyeken is higiénikusan tisztíthatunk, ráadásul még nagyon meg sem kell erőltetnünk magunkat, ugyanis nincs szükség súrolásra és polírozásra.

Fegyverkezzünk a tél ellen tavasszal!

A gőzzel ráadásul gyorsan végzünk a konyhával, a fürdőszobával, de akár a nappali kitakarításával is, sőt még a függönyöket is kitisztíthatjuk vele. Ha ez nem lenne elég meggyőző, akkor felhozhatjuk magunknak a gazdaságosságot mint érvet, hiszen a gőztisztítók nem használnak tisztítószert, egy kis víz meg csak akad otthon. Ja, és ugyan sokan tartanak tőle, de a gőz nem hagy vízkőmaradványokat, hiszen a gőzfejlesztés mentesíti a vizet az ásványi anyagoktól.

Fegyverkezzünk a tél ellen tavasszal!

De persze azért egy jó porszívóra is szükség van a tél maradványainak eltüntetéséhez. Ehhez a legújabb VC5-ös kézi porszívónál nincs is jobb. Ne egy amolyan morzsaporszívóra gondoljunk, még ha a látvány megtévesztő is: a Kärcher csúcsterméke könnyű, kis helyen is elfér. Na de közben olyan erős, mint egy sokkal nagyobb porszívó. Csak nem kell magunk után rángatni szobákon át, ami máris javít a renoménkon.

Fegyverkezzünk a tél ellen tavasszal!

Úgyhogy elnézve a lehetőségeinket, egy magasnyomású tisztítóval, egy gőztisztítóval vagy egy szupererős porszívóval a tavaszi nagytakarítás mos már biztosan nem egy keserű, fáradságos hétvége lesz, hanem egy jó kis film, amiben állig felfegyverkezve játszhatjuk az otthonunkat felszabadító hőst.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top