Otthon

3 tuti vegyszermentes tipp hangyák ellen

Csapj le a konyhádban tanyázó hangyákra vegyszerek nélkül!

 Ha egy dolog van, amit a hangyáknál is jobban utálok, azok a hangyairtó vegyszerek. Amellett, hogy a mi egészségünkre is károsak, a legtöbb esetben még hasznavehetetlennek is bizonyulnak. A jó idő közeledtével elszaporodó hangyák ellen azonban vegyszermentesen is felvehetjük a kesztyűt – például az alábbi 3, vegyszermentes tipp segítségével.

Így szabadítsd meg a konyhád a hangyáktól - vegyszerek nélkül!

1. Liszt és fahéj

Ha nem akarod vegyszerekkel teleszórni a konyhát, hints egy kis lisztet vagy fahéjat a konyhaszekrény köré vagy az ablak réseihez. A liszt és a fahéj mellett a kalcium-karbonát, azaz a kréta is a hangyák ellensége, így azzal is próbálkozhatsz.

2. Citrusok

A hangyák nem kedvelik a citrusok friss illatát, ezért ha az otthonod úgy illatozik, mint a trópusok, megszabadulhatsz tőlük! Spriccelj citromlevet az ablak réseihez, a konyhaszekrény aljához vagy a fal repedéseihez.

3. Cukor helyett gyógynövények

A cukor illatát kilométerekről kiszagolják a hangyák. Ezért tarts a kamrában zsályát vagy babérlevelet, ezek ugyanis elnyomják a cukor illatát, és kevésbé vonzóak a hangyák számára. 

popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top