Takaríthatod kétnaponta a konyhát – ha az elrendezése nem szolgálja a praktikumot, nem válik gördülékennyé benne a munka. Az áramlást azonban könnyedén megteremtheted, csak át kell gondolnod, mit és milyen gyakran használsz, vagy hogy milyen tárgyak egészítik ki egymást, és ennek alapján újrarendszerezed a konyhád.
1. Gondolkozz zónákban!
Gondolj úgy a konyhádra, mint egy sztárséf: oszd fel különböző zónákra! Például legyen külön hely az előkészítésnek, a főzésnek, a tárolásnak és persze az étkezésnek.
2. Tartsd kéznél a fűszereket!
Minek nehezítenéd meg a saját dolgod, azzal, hogy szekrényekben elzárva tartod a fűszereket? Sokkal jobban megy majd a főzés, ha szem előtt van az összes fűszer.
3. Alakíts ki állomásokat!
A legjobb példa erre a kávé: a cukrot, a mézet vagy bármilyen, a kávéfőzéshez szükséges tárgyat tarts a kávéfőző közelében!