Otthon

Szeretnél saját lakást ajándékozni gyermekednek?

Miből lesz a gyereknek saját lakása? Sok szülőt foglalkoztat ez a kérdés, hiszen mindenkinek az az álma, hogy gyermekéből kiegyensúlyozott felnőtt váljon, önálló élete zökkenőmentesen induljon el.

Kirepülni a családi fészekből azonban nem is olyan egyszerű: az első saját otthon megszerzése, és az önálló pénzgazdálkodás a legtöbb fiatal számára komoly kihívás, a családnak pedig dilemma, hogy miként teremtsék meg a szükséges segítséget. A FundiMini Gyerekszámla erre kínál okos megoldást, miközben segít a pénzügyi tudatosságra nevelésben is.

Szeretnél saját lakást ajándékozni gyermekednek?

Tudtad, hogy már egész kicsi korban befolyásolni tudod, hogy gyermeked miként bánik majd a pénzzel, ha nagy lesz? A Fundamenta szakértője szerint érdemes már kicsi korban bevezetni a gyerekeket a pénz világába, megtanítani az alapvető pénzgazdálkodási praktikákat, hiszen játék közben szinte bármit képesek elsajátítani. A FundiMini edukációs programja, valamint a hozzá kifejlesztett Okospersely is ezt a célt tűzte zászlajára. A népszerű kutyás persely számítógépre csatlakoztatva számos lehetőséget kínál: a gyerekek nyomon követhetik a fundimini.hu-n, hogy éppen mekkora összeget rejt a kutyaház, milyen kiadásaik vannak, és mennyit kell még gyűjteniük a vágyaik megvalósításához.

Szeretnél saját lakást ajándékozni gyermekednek?

A pénzügyi nevelés a stabil felnőttkor egyik alapköve. Ahhoz azonban, hogy életüket saját otthonukban kezdhessék meg gyermekeid, nagy szükség lehet az anyagi támogatásra is. Ha szeretnél befektetni jövőjükbe, nem árt előre gondolkodni, ugyanis egyáltalán nem mindegy, hogy mennyi időt szánsz a megtakarításra. Ha időben belevágsz, egy 8-10 éves lekötéssel egész kis vagyont takaríthatsz meg. A FundiMini Gyerekszámla kamatadómentes, államilag támogatott megtakarítási forma, mely a lakáscélok széles skáláján felhasználható, legyen szó új vagy használt lakás vásárlásáról, házépítésről, felújításról, vagy akár korszerűsítésről. Ráadásul, ha most kötsz új szerződést, ajándékba megkapod a FundiMini Okosperselyt is, amely segíti a gyerekek pénzügyi tudatosságának kialakítását. A FundiMini Gyerekszámla online kalkulátorával pedig azt is kiszámíthatod, hogy mikor érdemes elkezdened a takarékoskodást, és milyen végösszegre számíthatsz a futamidő végére.

Szeretnél saját lakást ajándékozni gyermekednek?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top