Otthon

Ökológia és természet

Az ökológia kifejezés mai értelmezésén leginkább egy reális – emberi, vállalati, illetve szervezeti – környezettudatos gondolkodásmódot és magatartást értünk.
Ökológia és a természet

A Xella Magyarország Kft. számára az ökológia fogalma egyet jelent a felelősséggel. Földünk természetes alkotóelemei – homok, mész – felhasználásával egy új környezetet, infrastruktúrát valósítunk meg. Természetesen törekszünk arra, hogy minél kíméletesebben és hatékonyabban használjuk fel természeti forrásainkat, átgondolva, figyelembe véve a törvényi és normatív szabványokat. Büszkék vagyunk arra, hogy egy olyan innovatív terméket fejlesztettünk ki, mely élenjáró szerepet tölt be a hőszigetelési piacon, és – egyedi anyagszerkezete miatt – optimális megoldást nyújt az energiatudatosan gondolkodó vásárlóknak. Mára alapvető feltétel, hogy környezettudatosan cselekedjünk, és ez vonatkozik az új társas házak, családi házak építésére is. A természetes alapanyagok, az alacsony előállításienergia‑szükséglet, a kikerülő melléktermék nélküli gyártás és felhasználás mind a természeti környezet terhelésének csökkentését jelenti.

Mit takar az a kifejezés, hogy ökológia, egészséges lakásklíma vagy természetes ásványi építőanyagok? Mire kell figyelni az építőanyagok kiválasztásánál, és miért fontos egy falazóelem alapanyaga? Ezekre és a későbbiekben felmerülő kérdésekre szeretnénk válaszolni úgy, hogy rámutatunk az ökológia és az építőanyaggyártás összhangjára, az egészséges lakóklíma fontosságára, a hosszú távú fenntarthatóság környezetvédelmi és gazdasági előnyére.

Természetes és ásványi építőanyagok

 Az Ytong pórusbeton, a Silka mészhomoktégla és a Multipor ásványi hőszigetelő lapok alapvetően homokból, mészből és vízből állnak, melyek 100%‑ig természetes alkotóelemek, ezért szinte kiapadhatatlanul rendkelezésre állnak, továbbá ezek a falazóelemek teljes életciklusuk során sem jelentenek veszélyt az ökológiai egyensúlyra. Annak ellenére, hogy az alapanyagok ilyen nagy mértékben rendelkezésre állnak, a Xella Magyarország Kft. figyel arra, hogy gazdaságosan használja fel a Föld természeti forrásait. Ytong falazóelem esetén ez azt jelenti, hogy 1 m³ kitermelt ásványi-alapanyagból 4‑5 m³‑nyi készterméket állíthatunk elő. Nagyon sok terméket megbélyegeznek azzal a kifejezéssel, hogy természetes építőanyag vagy organikus falazóelem. Kétségtelenül a fa és a parafa organikus és természetes építőanyag egészen addig, amíg nem kezelik le valamilyen felületképző vagy -védővegyszerrel.

Ökológia és a természet

 Nézzük meg a Xella Magyarország Kft. termékeit ebből az aspektusból:

 Az Ytong klasszikus falazóelemnek számít, és ma már a pórusbeton szinonima kifejezéseként szerepel. Kiváló hőszigetelő képességével – egy rétegben – egyedülálló a hazai falazóelem piacon. Emellett a CO2-kibocsátás-csökkentés, az egészséges lakóklíma és a hosszú távú fenntarthatóság éllovas építőanyaga. Falazóelemet több mint 80 éve állítunk elő világszerte ipari mennyiségben úgy, hogy annak minőségét és kiváló tulajdonságait folyamatosan javítottuk – ez a fejlesztési folyamat a mai napig nem ért véget. Az Ytong különleges anyagszerkezetéből adódóan természetes alapanyagú (mész, homok, víz és cement), kiváló hőszigetelő képességű, optimális nyomószilárdságú, A1‑es tűzvédelmi osztályba sorolt, nem éghető falazó anyag. A “fehér tégla” természeténél fogva kiváló hőszigetelő, mert millió apró pórusba zárt levegőt tartalmaz, így nem igényel kiegészítő hőszigetelést sem. Az alacsony előállításienergia‑szükséglet, a kikerülő melléktermék nélküli gyártás és felhasználás mind a természeti környezet terhelésének csökkentését jelenti. Az Ytong falazóelemek alkalmazásánál nem szabadulnak fel mérgező, illetve gáznemű anyagok, a termék teljes mértékben újrahasznosítható.

Szánj ránk 5 percet, és mi megspóroljuk neked a többszörösét! Az ingyenesen hívható információs vonalon munkatársaink általános, illetve szakmai kérdésekben egyaránt várják a megkereséseket. Fontos, hogy munkatársaink nemcsak konkrét kivitelezések esetén nyújtanak széles körű szaktanácsadást, hanem építkezés előtt álló, a falazóanyag kiválasztásában bizonytalan érdeklődők részére is rendelkezésre állnak.

 

www.xella.hu

Ingyenes zöldszám: 06 80 69 69 00

E-mail: zoldszam@xella.com

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top