Otthon

Nézz be a világ legdrágább kastélyába!

Bizonyára megtalálja új gazdáját a Los Angeles-i családi ház, amelyet 350 millió dollárért kínál jelenlegi tulajdonosa. Ebben a kategóriában ez az eddigi legmagasabb ár az amerikai ingatlanpiacon, de a ház még nem kelt el.

Jó, ennyi pénzért nem akármit kap a leendő tulajdonos, aki negyedik gazdája lehet az 1933-ban épült, Los Angeles Bel Air negyedében álló kastélynak: itt forgatták az 1960-as évek népszerű tévésorozatát, a The Beverly Hillibilliest; az ebből készült moziváltozat Beverly Hill-dili címen futott a hazai mozikban.

A francia neoklasszikus stílusú épületet eredetileg Sumner Spaulding sztárépítész építtette 1933-ban, ezzel az ajándékkal kedveskedve akkori feleségének.

 

jelenet a Beverly Hill-dili című sorozatból
jelenet a Beverly Hill-dili című sorozatból

A Los Angeles Bel Air negyedében található birtokot az 1940-es években a szállodatulajdonos Arnold Kirkeby vette meg, majd Jerry Perenchio médiamogulhoz került 1986-ban. A kastélyt Henri Samuel tervei alapján átépíttette, és felvásárolt pár szomszédos telket, a birtok így 41 ezer négyzetméterre nőtt.

 A 2300 négyzetméter alapterületű épület minden luxussal rendelkezik, ami egy ilyen ingatlannál megszokott. Kirívó talán az a fedett parkoló, ahol 40 autó fér el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top