Otthon

Ajándékot kap minden skót újszülött

A finn kormány ötletét átvéve már Skóciában is küldenek ingyen egy csomagot a gyereket váró szülőknek, csupa alapvető babakellékkel.

A babaváró dobozokat kedden postázzák. Az elmúlt pár hónapban született gyerekei kapnak belőle, a cél az, hogy mostantól minden újszülöttre jusson egy ilyen doboz. Ruhák, takarók és a szülőknek szóló tanácsadó könyvek is lesznek benne. A skót kormány kiemelten fontosnak tartja, hogy a kiküldött csomag segítsen megelőzni a csecsemőhalált.

Az ötletet nem a skótok találták ki, először Finnországban állítottak össze hasonló csomagokat. Ott egy kicsit gazdagabb a doboz tartalma, mint Skóciában, van benne matrac, matrachuzat, takaró, paplan, paplanhuzat, téli kezeslábas kesztyűvel és kiscsizmával, könnyű, kapucnis ruha és kötött overall, bodyk, rugdalózók, leggingsek, sapkák, kapucnis fürdőlepedő, körömolló, hajkefe, fogkefe, fürdőhőmérő, popsikenőcs, törölköző, vászonpelenkák, gumibugyik, egy rágóka és egy képeskönyv, valamint szoptatós melltartóbetét, sőt óvszer is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top