Otthon

5 dolog, amit építs be a napi rutinodba, hogy túlélj a garzonlakásodban

Egy egyszobás garzonban nem engedhetjük meg magunknak a kupit – ezért segítünk, hogy tarts rendet 5 egyszerű lépésben, nap mint nap!

Ami egy nagy lakásban egy kis rendetlenség, az egy egyszobás garzonban kész felfordulás. Sajnos, ha tip-top akarjuk tartani a garzonunkat – márpedig miért ne akarnánk – vannak teendők, melyekre napi szinten gondot kell fordítanunk. Nyugalom, nem nagytakarításra gondolunk – csak pár apróságra, amire ha mindennap időt szakítunk, háborítatlan állapotban őrizhetjük meg a lakás rendjét.

Minden reggel:

1. Vesd be az ágyat!

Ez főleg akkor fontos, ha az ágyad központi helyet foglal el a lakásban. De minden esetben produktívabbá tesz, ha ágyazással indítod a reggelt!

2. Kapd össze a lakást 5 percben!

Megsúgjuk, szuper lesz úgy hazaérni este, hogy rendben van a fürdőszoba- és a konyhapult, valamint a dohányzó- vagy ebédlőasztalon sem állnak halomban a lomok.

Minden este:

3. Szortírozd a postát!

Ahelyett, hogy egy kupacban ledobnád a postát, nézd át, és utána találj neki helyet.

4. Tedd rendbe a konyhát!

Vacsora után ne halaszd reggelre a mosogatást, sőt a konyhapultot is hagyd szalonképesen.

5. Pakold el a ruhákat!

Tudjuk, hogy sokkal egyszerűbb ledobni a székre a ruhákat, de még az álmod is nyugodtabb lesz, ha rendezett a környezeted – nem beszélve a reggeli készülődésről.

Apartment Therapy

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top