Otthon

Ősszel nyaralnál? Így lehet

Akik szeretnek gyönyörködni az őszi táj varázslatában, és hisznek a végtelen nyárban, szívesen töltik az őszi hétvégéket a nyaralójukban. Persze ezt csak akkor tehetik meg, ha az téliesítve van.

Bár az időjárás kegyeibe fogadta a nyár szerelmeseit, a naptár szerint javából elkezdődött már az ősz: a nyári napok melege kitartott szeptember első heteiben, de a vénasszonyok nyarát lassan leváltja a sárga leveles, romantikus ősz. A legjobb időszak arra, hogy az ember számot vessen önmagával, na meg a környezetével. Ám a nyári időjárás adta szabadság már a múlté, és nemcsak az öltözködésben érdemes készülni a hűvösre, hanem a házak, nyaralók kapcsán is jó előre látni. Főleg, ha a csodás őszi szabadnapokat a természet lágy ölén, a nyugalomban, a nyaralónkban szeretnénk kihasználni. Nincs is jobb annál, mint túrázni az ezer színben pompázó tájakon, aztán pedig visszavonulni egy jó meleg kuckóba.

Azok, akik eddig nem téliesítették a nyaralójukat, most elkezdhetik. A legfontosabb lépés az alapos felmérés. Sok esetben ugyanis nemcsak a fűtéssel kell számolni, hanem a hőszigeteléssel is. A régi nyaralók téglafala legtöbbször vékony. De a födémeket is érdemes ellátni szigeteléssel. A nyílásszárók cseréjéről sem szabad megfeledeznünk, ha nemcsak az utcát szeretnénk fűteni. A légkamrás változatok segítenek a hőt bent tartani.

A nyaralók őszi kihasználhatóságát a fűtés koronázza meg. Ezért egyáltalán nem mindegy, milyet jellegűt választunk. Persze nemcsak a hangulat miatt érdemes alaposan átgondolni a döntést, hanem a pénztárcánk kapcsán is. Ugyanis egy korszerűtlen elektromos fűtésre rámehet a gatyánk is, ha pedig nincs kiépített központi rendszer, a kandalló is csak látványként szolgál, hiszen arra már alkalmatlan, hogy felfűtse az egész házat. A gázfűtés a legtöbb nyaraló esetében elérhetetlen, ráadásul külön terveztetést és engedélyeztetést igényel, ezért sem egyszerű a kivitelezése – főleg, ha kémény sincs az épületen.

Azoknak, akik élvezni szeretnék az őszi táj nyugalmát, jó megoldást nyújthatnak a korszerű, kedvező áron kapható elektromos panelek. Ezek akár fél nap alatt beszerelhetők, és az áruk is méltányos. Az elektromos panel biztonságos és tiszta fűtés, amely karbantartást nem igényel. Akik mindig is vágytak egy csipet skandináv életszemléletre, beköltöztethetik azt a nyaralójukba. De nemcsak a fűtőpanelek stílusa megnyerő, hanem a műszaki és esztétikai tartalmuk is tükrözi a magas színvonalú, skandináv mérnöki precizitást. A panelek nemcsak gazdaságosak és kiváló hatásfokúak, hanem a távvezérlés kapcsán valódi kényelmet nyújtanak az összebújós őszi estéken.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top