Otthon

Fontos a fuga színe? (X)

Fejlesztési tevékenysége során a Lasselsberger-Knauf a higiénia megőrzése mellett kiemelt figyelmet fordít arra is, hogy termékei megfeleljenek a legmagasabb esztétikai elvárásoknak. Nagy előrelépésnek számít ezen a téren, hogy nemrégiben jelentősen bővült azoknak a színeknek a száma, amelyekben az LB-Knauf fugázóanyagai elérhetők.

És hogy ez miért fontos? Mert egy jól megválasztott fugaszín évekre meghatározza fürdőszobánk hangulatát, ezért érdemes legalább annyi figyelmet szentelnünk neki, mint a csempének és a járólapnak. A harmónia fontos kritériuma a jó közérzetnek. Közismert, hogy a színek különböző hatással vannak életünkre, ez a hatásmechanizmus pedig a fürdőben is érvényesül, ezért a legapróbb részletekre, így a fugaszín megválasztására is oda kell figyelni.

Néhány egyszerű példa, hogy milyen hatással lehetnek ránk életterünk színei. A kék árnyalatok javítják a koncentrációt, a zöldek üdeséget, frissességet sugároznak, míg a barna tónusok nyugalmat, eleganciát hoznak a fürdőszobába. Az élénk színek gyorsítják a vérkeringést, a narancssárga növeli az agyba jutó oxigén mennyiségét, ezzel serkentve a szellemi aktivitást.

A fuga színének megválasztásánál azonban más szempontok is szerepet kapnak. Az LB-Knauf kínálatának legújabb trendszínei, a dió, a mandula, a nugát, a kakaó, a kávé és a kapri remekül passzolnak a kor legdivatosabb felületeihez, mint a beton, a natúr kő vagy a fa, de remek választásnak bizonyulhatnak egy régies, kopottas látványvilághoz is. Gondolkodjunk akár merész vagy kreatív párosításokon, biztos, hogy találunk hozzá megfelelő megoldást a cég termékei között.

A veszprémi székhelyű építőanyag-gyártó cég egy másik online eszközt is a felújítás, építés előtt álló ügyfelei rendelkezésére bocsát. A Hidegburkolási kalkulátor egy olyan alkalmazás, amely gyakorlatilag kézen fogva vezeti végig a „mezei” megrendelőt egy hidegburkolási munka tervezési fázisának lehetséges buktatóin.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top