Otthon

Ezekre a zseniálisan hasznavehetetlen dizájntárgyakra tényleg nincs semmi szükséged

Sokszor vádolják a dizájntárgyakat azzal, hogy mutatósak ugyan, de egyáltalán nem praktikusak. Na, hát ezek tényleg nem azok.

Legtöbb használati tárgyunk a funkcionalitás jegyében készül, de vannak különleges dizájntárgyak, ahol már az esztétikai faktor is szempont. Ezeket aztán sokszor vádolják azzal, hogy drágák, haszontalanok, és különben is hülyén néznek ki…

Valószínűleg épp erre játszik rá a görög Katerina Kamprani, aki The Uncomfortable névre keresztelt kollekciójában csakis felesleges, hasznavehetetlen holmikat tervezett. Az összeakadt kávéscsészékből lehetetlen inni, a bumsztli villára tutira semmit nem tudsz felszúrni, a betonból készült esernyőt pedig csak kevés ember tudná a feje fölé tartani.

A zseniálisan kreatív kollekció darabjai persze csak koncepcióként léteznek, és bár a hétköznapokban mi sem használnánk szívesen ezeket a dizájnos holmikat, a frappáns és merész ötleteknek azért jár a piros pont!

BoredPanda

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top