Otthon

Így ne nyírd ki a növényeidet!

Nem elég, ha néha meglocsolod a növényeidet, törődni is kell velük.

Azért, hogy a növényeid egészségesen és hosszan éljenek, neked is tenned kell. Nem elég, ha adsz nekik néha egy kis vizet, élőlényként ők is igénylik a megfelelő törődést.

Időről időre ellenőrizd, nincs-e elszáradt, bebarnult levél a virágágyásban vagy magán a növényen. Ha igen, távolítsd el őket, mielőtt teljesen belerohadnának a földbe vagy megbetegítenék a még egészséges növényt.

Forrás: Emily Billings

Mosd át a leveleket higított kasztíliai szappannal és mikroszálas kendővel, nehogy felsértsd a növényt. Ha nem törlöd át a növényeid, egyre több por halmozódik fel rajtuk, ami sok jót nem eredményez.

Magukat a törlőkendőket is tisztítsd két takarítás közt, különben ugyanazt a mocskot törlöd vissza akár a növényekre, akár bármilyen más felületre a lakásban. Ugyanez igaz az ollóra is, amivel a levelet lenyesed. Kend át tiszta alkohollal, hogy ne kerüljön semmilyen szennyeződés a levelek felületére.

Forrás: Esteban Cortez

Évente kétszer tusold le alaposan a növényeidet. 

Minden ősszel és tavasszal kapjanak 2-5 perces zuhanyt a növények, csak arra ügyelj, hogy a víz langyos legyen.

Apartment Therapy

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top