Otthon

Nem olyan rögös az út a saját lakásig, mint hisszük(x)

Az elmúlt években tapasztalható ingatlanboom hatására sokak szeme előtt elérhetetlen célként lebeghet az ingatlanvásárlás.

Az OTP Bank összeállított egy infografikát a jelenleg elérhető termékekről és állami kedvezményekről, amiket együttesen kihasználva akár több millió forintot is spórolhatnak az érdeklődők.

Egy lakás-takarékpénztári befizetés havi néhány ezer forinttal is magas kamathozamot eredményezhet, ami az évi 30 százalékos állami támogatással évente akár 72 ezer forinttal is nőhet.
Ezzel a termékkel a tudatos megtakarítók jóval kisebb kamatozású hitelhez is juthatnak, ezek közül az OTP Bank várakozásai szerint a hosszútávon kiszámítható, fix kamatozású hitelek lesznek idén a legkeresettebbek.

Akik számíthatnak a munkáltatójuk segítségére is a saját lakás megvásárlásában, azok a cafeteria rendszeren belül 5 évente akár 5 millió forintos adómentes lakáshitel támogatáshoz is juthatnak. Ezek mellett nem szabad elfeledkezni az állami csok programról sem, ebből a termékből az OTP Bank 2015 júniusa óta több mint 35,8 milliárd forint állami hozzájárulást utalt ki a jogosult családok számára.

Kormos Zoltán az OTP Bank lakáshitelezési igazgatója szerint az ingatlanvásárlást fontolgatóknak nem csak a piaci helyzetet, de az ott elérhető kedvezményeket is kulcsfontosságú ismerni: „Sokakat eltántoríthat a lakásvásárlástól a folyamatosan emelkedő ingatlanárak híre, pedig a jelenleg elérhető termékekkel sokat spórolhatnak azok, akik egy ilyen befektetés komolyságához mérten felkészülnek.
Fontos, hogy minél előbb kezdjenek el félretenni a leendő ingatlantulajdonosok erre a kiadásra, és a megfelelő tapasztalatokkal rendelkező pénzügyi partnert válasszák támogatóként.
Ideális esetben több millió forinttal olcsóbban juthatnak álmaik otthonához, az OTP Lakásmegoldások termékeivel pedig ehhez a célhoz szeretnénk közelebb segíteni őket.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top