Otthon

DIY: Készíts testradírt saját kezűleg!

Természetes, hogy a nyári hónapok után száraz, és feszül a bőröd. A krémek és testápolók azonban csak akkor használnak, ha előtte az elhalt hámsejteket eltávolítod. Te is percek alatt készíthetsz természetes bőrradírt, amihez a hozzávalókat is megtalálod otthon.

A saját kezűleg kikevert testradír előnye, hogy pontosan tudod, mit tartalmaz, és árban is kedvezőbb a készen kaphatók változatoknál. Minden bőrradír alapja valamilyen szemcsés anyag, többnyire só vagy cukor, mely ledörzsöli az elhalt hámsejteket. A többi hozzávaló, amivel tovább gazdagíthatod az alapot, a bőrödet táplálja, nyugtatja, feszesíti, vagy a radírozó hatást fokozza. 

Sós testradír

A tengeri só az egyik legjobb bőrradíralap. Finoman tisztítja a durva, érdes bőrt, például könyöktájon, és emellett rengeteg ásványi anyagot tartalmaz, ami hasznos a bőrnek. Ha extra szűz olívaolajat keversz hozzá, élvezheted annak bőrszépítő, bőrpuhító hatását. Rendkívül magas az E-vitamin-tartalma, ezáltal fiatalít, és a fáradt bőr regenerálódását is segíti.

Így készítsd el!

Egy tálka finom tengeri sóban keverj el ugyanannyi mennyiségű olívaolajat. Szórd meg apróra vágott, frissítő mentával.  

Testradír cukorral

A másik népszerű testradíralap a cukor. Választhatod a barna vagy a fehér változatot is. Ez kíméletesebb, mint a só, így bátran használhatod az egész testen, akár a dekoltázs vagy a lábfej érzékenyebb bőrén is.

Így készítsd el!

Fél csészényi cukorhoz keverj ugyanannyi extra szűz kókuszolajat, olyat, ami nem folyós, hanem még szilárd állapotban van. Egy másik fél csésze cukorhoz adagolj cseppenként egy kevés céklalevet, és keverd morzsásra. Botmixerrel habosítsd össze a kókuszzsírral dúsított és színezett cukrokat. Adhatsz hozzá pár csepp grépfrútlevet is. A kókuszolaj antioxidáns, hidratáló hatású, a grépfrút pedig frissít és feszesít.   Még több részletet a Praktika magazin októberi számában találsz!

  • A bőrradírral hetente egyszer dörzsöld át a bőröd, majd alaposan öblítsd le. Utána testápolót sem kell használnod, a visszamaradt olajért hálás lesz a bőröd.

Alkotó, szöveg és stylist: Kurdi Gabi, Fotó: Kurdi Zoltán

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top