Otthon

Így hozd be a dán életérzést a kertedbe

Dekorálj úgy, mint a dánok.

A hygge dán kifejezés jelentése: a boldog élet értelme – amit, valljuk be, nem a legkönnyebb feladat megtalálni. Éppen ezért érdemes talán az otthonodban elkezdeni ezt, például a kertedben, hogy még hangulatosabb legyen, akár télen is. 

Otthonosság kint is

A legtöbb ember házában vagy lakásában nincs kandalló, így marad a kerti tűzrakás, ami olcsóbb és könnyebb is a bentinél, így akár még a hűvösebb estéken is jól elszórakozhatunk kint.

Kilátás

Persze van az a fagyos, hideg téli nap, amikor már a tűzrakás sem segít, ilyenkor csak bentről gyönyörködhetünk a tájban. Alakítsd ki úgy az ablakokat, hogy igenis jó érzés legyen eléjük ülni és csak kifelé meredni a kertbe alkalmanként. Rendezz be egy olvasósarkot előtte, párnázd ki a párkány alatti részt, helyezz oda erős fényű lámpákat. Még a végén kedved sem lesz eljönni az ablak mellől. 

Apró részletek

Nem kell mindennek a funkcionalitásra mennie, díszítsd fel az otthonod és a kerted apró szépségekkel, műtárgyakkal, csecsebecsékkel. Teremtsd meg a barátságos hangulatot, amitől jól érzed magad egy hosszabb estén is. Lehetnek ezek a darabok növények vagy gyertyák is, a lényeg, hogy kedvedre valót találj.

Forrás: Danna Cain/Home&Garden Design

Kintlét

Miért ne lehetne a napnyugtát vagy akár a napfelkeltét megtekinteni télen is? Csak jobban fel kell hozzá öltözni. A nap úgyis olyan korán megy le, hogy olyankor még pár takaróval, esetleg meleg vizes palackkal felszerelkezve hangulatos élmény lehet az eget kémlelni. Nem beszélve azokról a téli napokról, amikor ragyogóan süt a nap. Ezeknek minden pillanatét érdemes kihasználni, mert nem sok van belőlük. Aztán gyorsan befutni a lakásba és venni egy forró fürdőt!

House Beautiful

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top