Otthon

Minőségi eszközökkel lesz ünnepi terítéked tökéletes (x)

Egy többfogásos menü elkészítése után sokan már nem éreznek erőt a teríték megkomponálásához, pedig éppen attól válik ünnepi alkalommá a családi étkezés. Néhány ügyes trükkel és igényes evőeszközökkel mindez hamar megvalósítható.

Azért, hogy a terített asztal ne csak ízléses, hanem praktikus is legyen, a terítéket célszerű a felszolgált ételekhez igazítanod. Így ugyan nem lesz egyszerre minden tányér, tál és kiegészítő a vendégek előtt, viszont marad elég hely a kényelmes fogyasztáshoz. Két fogás között pedig nem csak az étkek cserélődhetnek, hanem a hozzájuk járó eszközök is.

Ha többfogásos vacsorára készülsz, a szokásos tányérok mellett jó, ha van a szekrényedben a kedvenc készletedhez passzoló levesestál, előételes és salátás tányér is. Az evőeszközöket is érdemes a menü típusához összeválogatnod, ezért akár speciálisan halakhoz, steakhez és desszertekhez való, igényes darabokra is szükséged lehet.

Képünk illusztráció!

Mindennek megvan a helye az asztalon

Az elegáns asztal hagyományosan fehér, amely elsősorban a terítő és az étkészlet színére utal. Ezzel harmonizálnak az asztaldíszek és a szalvéta. Amikor megterítesz, a tányértól jobbra tedd a fő funkciót ellátó eszközöket, tehát a kést és a kanalat, balra pedig a segítő szerepű villát a szalvétát. A desszertvilla vagy -kanál helye a tányér fölött van.

Több poharat is kitehetsz egyszerre: legyen közvetlenül a tányér mellett a vizespohár, ezután sorrendben következhet a vörösboros és fehérboros, majd a pezsgős és végül a többfunkciós pohár. Az asztalod akkor lesz mutatós, ha szimmetrikus az elrendezése és minden eszköz egyenlő távolságra helyezkedik el egymástól.

Hűségakcióval új darabokat is szerezhetsz

A fentiek szerint kitalált stílusos terítéshez hiányzik még néhány kifinomult, márkás porcelán tányér, tál, vagy egy igényes evőeszközkészlet? A WMF csaknem 160 éve garancia a főzés és a tálalás élményére. Prémium konyhai termékei magas színvonalúak a design, a minőség és a felhasználhatóság területén is. Kiváló rozsdamentes nemesacél evőeszközeit, vágás-, karcolás- és ütésálló porcelán tányérjait és táljait, valamint kiegészítő eszközeit ismét elérhetővé tette hűséges vásárlói számára a SPAR Magyarország.

Vásárolj 2017. október 5. és 2018. január 24. között a SPAR, INTERSPAR, CITY SPAR, SPAR partner és SPAR market áruházakban és keresd a WMF ProfiSelect termékeket. Ezeket még az ünnepek előtt, kedvezményes áron és pontgyűjtő akció keretében is hazaviheted. További részletekről a www.sparhuseg.hu oldalon olvashatsz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top