Otthon

7 DIY ajtókopogtató koszorú, amit a szomszéd is megirigyel

A hazai DIY kreatív barkács bloggerek ötletei kifogyhatatlanok. Ajtódekor kérdésben is bőven találni megoldásokat az oldalaikon. Ezek közül szemezgettünk nektek, hogy ha már az ő bejárati ajtajuk boldog, akkor nehogy a tiétek szomorkodjon, és ne legyen egy kis őszi dekorációval felturbózva.

A klasszik

Kerek, mint a klasszikus koszorú és ahogy az kell ősszel, van benne egy kis arany, egy kis bronz és a mályvaszín sem hiányozhat belőle. A lágy színek, az őszi-téli termések kedvelői Juditu koszorúját biztosan szeretni fogják.

Mennyi az annyi

Az ajtóra gyártható koszorúkat fillérekből is össze lehet rakni. De régi pénzekből egészen biztosan. Zoli őszi kopogtatóján, a rá jellemző eklektika minden jele megtalálható a míves ajtókeret középdísz használatától a tömítőgyűrű vagy épp  képkeretből kimetszett szeleten át a madártollakig. A blogger üzenete pedig egyértelmű: alkoss bátran, szabadon!

Napi friss

Milyen szerencse, hogy a NLCafé online felületen fut, így a tartalmak megmenekültek Dia alkotói szenvedélyétől. A Masni Dekoráció bloggere a napi sajtót használta fel a kopogtató gyártáshoz. Felvágod az újságot tenyérnyi darabokra, felfűzöd őket egy drótra, és már kész is a dekoráció.

Tekerd körbe, és relaxálj

Miért ne használjunk fonalat a koszorúnkhoz? A BorsaBox blogon található kopogtatóhoz egy hungarocellalap kell, fonalak, szalagok és valami függő, hogy dísze is legyen a dekorkarikának. Míg tekergeted a fonalakat, az elméd is elcsitul, teljes kikapcsolódás.

Törj ki a keretből

Miért is kellene mindig kereknek lennie a koszorúnak? Miért ne lehetne négyzet alakú! A napfény illata blogon egy villámgyors és egyben formabontó kopogtató köszön ránk. Kell hozzá egy képkeret, egy őszi erdei séta alkalmával begyűjtött ág, damil a keret felfüggesztésére és kétoldalú ragasztó vagy ragasztópisztoly az ág fixálásához.

Címered az ajtón

Ismét egy nem szokványos dekorációt láthattok. Aki sztrájkol koszorú témában, az készítsen bátran olyan ajtódíszt, amit Enikő is készített, és bemutatott a Nemiskacat oldalán. Enikő keze alatt sok bútor kapott új színt, innen az ecsetek iránti szeretete. Nála adott volt, hogy a sorba fűzött festőkellékek lesznek az ajtó ékességei.  Tipp! Ha szeretsz sütni, használd fel koszorúalapnak a kuglóf sütőformáját!

Fotó: Puskás Dávid

A kis fekete

Merci-Ancsa dekornál alapszín a fekete. Így egyértelmű, hogy ezt a színt választották az őszi koszorújukhoz is. Az NLCafén futó blogon részletesen meg tudjátok nézni, hogy a fekete filcből, drótból és pár falevélből hogyan lehet valami egyedit alkotni.

Megnézem
Összes kép (5)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top