Otthon

Fogásokra hangolt evőeszközök: a steakvilla, a lattekanál és elegáns társaik (X)

Egy jól sikerült hétvégi ebéd vagy randivacsora hangulatát a tálalás emeli ki a hétköznapokból. A különleges fogásokhoz gyakran speciális teríték is dukál, így talán a szokásos kés-villa-kanál készletedet is ideje továbbgondolnod.
Képünk illusztráció

A tálalás akkor lesz egyszerre elegáns és praktikus is, ha jól felszerelt a konyhád. Nemcsak a tányérokat, hanem az evőeszközöket is érdemes a menü típusához igazítanod, ehhez persze nem árt tudni, milyen egyedi készletekre lehet szükséged a napjainkban divatos fogásokhoz.

Sokoldalú salátához változatos tányérok

Az egészségtudatos étkezést szem előtt tartva egyre gyakrabban eszünk főételként tartalmas salátát, ilyenkor ezt akár főételes tányéron is felszolgálhatod, sőt, vannak olyan meleg saláták, amelyeket esetenként szép formájú mélytányérban tesznek az asztalra. A sokoldalú zöldséges fogás előételként is része lehet az étkezésnek, ilyenkor a salátát kisebb méretű tányéron is tálalhatod vendégeidnek.

Sültekhez éles kés passzol

A férfiakra is érdemes gondolni, pontosabban azon fogásokra, amelyek a steak kategóriába esnek: ezeket például nem is nagyon lehet a hagyományos evőeszközökkel elfogyasztani – erre van a steakkészlet, amely speciális formájú és élesebb késeket tartalmaz.

Kiskanál desszerthez, kávéhoz, teához

Az igazán kifinomult felszolgáláshoz olyan apróságok is hozzátartoznak, mint a speciális kanalak. Nem mindenhez passzol ugyanis az a kiskanál, amely a konyhaszekrényedben megtalálható. Mással fogyasztjuk a desszertet, és külön eszköz illik az étkezést lezáró kávéhoz, teához is. Míg a desszertvilla vagy -kanál helye a tányér fölött van, a meleg italok eszközeiről elég az étkezés végén gondoskodni.

Amennyiben a divatos latte (tejeskávé) a kedvenced, beszerezhetsz olyan hosszú nyelű kanalakat is, amelyek kifejezetten a magas pohárban felszolgált kávékülönlegességekhez valók. Ezekkel sokkal kényelmesebben kavargathatod italodat.

Hűségakcióban a stílusos tálalás eszközei

Úgy érzed, hiányzik még néhány kifinomult, márkás porcelántányér, -tál vagy egy igényes evőeszközkészlet a konyhádból? A WMF csaknem 160 éve garancia a főzés és a tálalás élményére. Prémium konyhai termékei magas színvonalúak a design, a minőség és a felhasználhatóság területén is. Kiváló rozsdamentes nemesacél evőeszközeit, vágás-, karcolás- és ütésálló porcelántányérjait és -táljait, valamint kiegészítő eszközeit ismét elérhetővé tette hűséges vásárlói számára a SPAR Magyarország.

Vásárolj 2017. október 5. és 2018. január 24. között a SPAR, INTERSPAR, CITY SPAR, SPAR partner és SPAR market áruházakban, és keresd a WMF ProfiSelect termékeket. Ezeket még az ünnepek előtt, kedvezményes áron és pontgyűjtő akció keretében is hazaviheted. Vásárláskor minden elköltött ezer forint után egy hűségpontot kapsz, amelyet pontgyűjtő füzetbe ragasztva gyűjthetsz, és ezután válthatsz be a kiszemelt készletre.

További részletekről a www.sparhuseg.hu oldalon olvashatsz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top