Otthon

Így lett egy lepukkant lakásból exkluzív élettér a Bazilikánál!

Szabó Lionel és csapata másfél hónap alatt varázsolt optimális térelrendezésű és exkluzív berendezésű otthont a Bazilika környékén található, kissé lepukkant lakásból.

A Szent István-bazilika szomszédságában található Bajcsy-Zsilinszky úti, 65 négyzetméteres lakást a tulajdonosa közvetlenül a felújítási munkák előtt vásárolta. Szerette volna, ha a terek élhetőbbé válnak, a berendezés pedig modern és stílusos lesz. „A helyszíni felmérést, az elképzelések felvázolását, valamint a látványtervek elkészítését követően azonnal nekiláttunk a bontási munkálatoknak, amit a víz- és a villanyvezeték-rendszer teljes körű cseréje követett” – mesélte a projektért felelős építőipari generálkivitelező, Szabó Lionel. Ebben az esetben a megrendelőnek határozott elképzelései voltak a lakás felosztását, térkihasználtságát, designját és stílusát illetően. „Ez egyébként a megrendelőink sokszínűségének köszönhetően nagyon változó. Egyes ügyfeleink teljesen szabad kezet biztosítanak számunkra. Azonban érkeznek hozzánk olyan megkeresések is, amelyekben a megrendelő konkrét koncepcióval rendelkezik” – tudtuk meg Lioneltől. Ebben az esetben  art deco stílusú bútorokat választottak.

Előtte

Megnézem
Összes kép (12)

De a stílus előtt a legfontosabb feladat az volt, hogy megoldják a terek optimálisabb kihasználását. „A tulajdonos kérésének megfelelően törekedtünk jelentős terek felszabadítására, amit a falak mozgatásával sikerült elérnünk.” A térkihasználtság érdekében két válaszfalat kibontottak, valamint áthelyezték őket. És hogy mi volt a legnagyobb kihívás? „A legnagyobb kihívást egy 200 cm x 315 cm méretű üveglap feljuttatása jelentette a lépcsőházon keresztül. A munkálat többi fázisa már rutinmunkának volt tekinthető, másfél-két hónap alatt végeztünk a bontástól a kulcsátadásig.” Az üvegfal azért volt lényeges, mert Lionel szerette volna a konyhát leválasztani az előszobától, hogy a lakásba lépve ne a konyha látványa legyen az első.

Utána

Megnézem
Összes kép (11)

A fürdő berendezésénél fontos volt, hogy a viszonylag kicsi helyiség ne legyen túlzsúfolt. „A fürdőszoba egy minimalista designt képvisel, itt is leginkább a térkihasználásnak volt főszerepe, nem szerettünk volna mindent belezsúfolni.” A végeredményül kapott lakás leginkább egy pár igényeinek felel meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top