Otthon

Ezek a csodák a világ legidősebb fái

Szuper fotóösszeállítást készítettek a világ legöregebb fáiról.

Diane Cook és Len Jenshel fotósok új könyvében elképesztő fotókat láthatunk a világ legidősebb fáiról, melyek mindegyikének csodás a története is. A két fotós öt éven át öt különböző kontinenst utazott be, hogy lefényképezzék azt az 57 rendkívüli fát, amelyek mindegyikének megvan a saját történelmi és kulturális jelentősége is.

 

Shitala fája, India

Forrás: House Beautiful

A hinduizmusban úgy vélik, hogy Shitala istennő az indiaiak szent Neem fájában testesül meg, amely gyógyítja a betegséget. A fa a Nanghan Bir Baba Templomban található.

A „túlélő fa”, New York

Forrás: Pinterest.com

A Callery körtefa a 2001. szeptember 11-én összeomlott a New York-i ikertornyok tövében állt 1970-től kezdve. A tornyok az összeomlás közben maguk alá temették a kis fát, amely meggyulladt. Egy héttel később találták meg a fát, szinte teljesen összeégett. Később kiásták, és egy bronxi faiskolába vitték, majd újra elültették. Csodák csodájára a fa fél évvel később újra kirügyezett.

Bubut Bolong, Nyugat-Bali, Indonézia

Forrás: Pinterest.com

A szent indiai fügefa törzse aljára lyukat fúrtak, és a falubeliek itt imádkoztak a fa bocsánatáért.

Luna, Kaliforna

Forrás: House Beautiful

A part menti vörösfenyő a védelem nemzetközi szimbólumává vált, amikor az önkéntes Julia Butterfly Hill a környező aktivistákkal együtt fellépett, hogy megmentsék. A fát végül megmentették, és még ma is virágzik.

Szent kámforfa, Japán

Forrás: Pinterest.com

A mintegy 2000 éves, ősöreg fa köré kötelet kötöztek, ezzel is jelezve szentségét és sérthetetlenségét. A fa a sintoizmus követőinek szentélye.

További fotók: House Beautiful

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top