Otthon

Így dobd fel az otthonod hangulatát 2018-ban!

Szürke és barátságtalan, vagy csak unod a kinézetét? Sosem késő változtatni?

Év elején az ember sokszor érzi úgy, hogy változtatnia kell. A külsején, az életmódján vagy éppen az otthona kinézetén. Utóbbi nagyon fontos, mert főleg a hideg téli napokon több időt töltesz bent, ezért érdemes úgy kialakítani, hogy jól érezd magad benne. Ehhez nem kell feltétlenül drága, új bútorok vásárlására gondolni, egy-két apró átalakítással is jelentős változásokat érhetsz el.

Válassz egy illatot

Különböző gyertyák, illóolajok és egyéb illatosítók garmadája áll rendelkezésünkre, nekünk csak választanunk kell közülük. Ha adunk az otthonunknak egy meghatározó illatot, amit nagyon szeretünk, jó lesz belépni akár már emiatt is, mert bármilyen hosszú és fárasztó napunk is volt, ha az otthon illata megcsapja az orrunkat, könnyebben megnyugszunk. 

Dekorálj a kiegészítőiddel

Van egy gyönyörű cipőd vagy legyeződ, de nem nagyon használod? Miért ülne emiatt a szekrény alján, ha akár a polcon is lehetne dekorációként? Bátran használd a lakás egyik díszítő elemeként. Egyedi és különleges, sok dicséretet fogsz érte kapni valószínűleg.

Növények, növények és növények

Nem győzzük hangsúlyozni, mennyire fontos a növények és virágok jelenléte egy otthonban. Még a legszürkébb helyiséget is feldobja egy kis élettel egy zöld élőlény. Ha nem vagy nagy növényes, menj biztosra, és válassz olyat, ami nem szorul sok vagy bonyolult gondozásra.

Forrás: Tumblr.com

Szőnyeg

Ahogy a növény, úgy a szőnyeg is egyszerűen dobja fel a lakás hangulatát. Nem kell drágát venned, egy egyszerű rongyszőnyeg is tökéletes választás lehet, ha mutatós. Arról se feledkezz meg, hogy a szőnyeg helye nem feltétlenül lehet csak a hálóba vagy a nappaliban. Bátran helyezd el a konyhába vagy a fürdőszobában. Télen pedig különösen jól jöhet egy-egy faliszőnyeg, nemcsak meleg hangulatot áraszt, hanem tényleg fel is fogja a falból áradó hideget. 

Fotók

Nyomtasd ki a kedvenc fotóidat vagy filmplakátjaidat, és kereteztesd be, majd irány a fal!

Forrás: designsponge.com

Légtisztító

A por, a pollenek és a légszennyezés ellen is hatékony a légtisztító, asztmásoknak és allergiásoknak kifejezetten ajánlott a beszerzése. Sőt, tudtad, hogy a pattanásokra is jó hatással van?

Takarítás

Szomorú, de ez is a boldog, hangulatos otthon feltétele. Sőt! Az alapja. Nem mindig és mindenhol, de a nagyobb felületeken jó, ha tisztaság és rend van. Például a konyhában, ahol valószínűleg az időd nagy részét töltöd vagy legalábbis ott tevékenykedsz sokat. Ha mindig mindent rögtön elmosogatsz, és áttörlöd a mosogatót és a munkapultot, jobb érzés lesz ott üldögélni.

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top