Otthon

Így vigyél pozitív energiát az otthonodba a feng shuijal!

Új év, új otthon. Vagy legalábbis új lehetőségek, amelyekkel tehetsz egy próbát.

Év elején az emberben talán még több az akaraterő, hogy igenis változtatni fog és akar is bizonyos dolgokon az életében. Legyen szó a testéről, az egészségéről vagy az otthonáról. Mi most az utóbbi megújításához adunk pár tippet, mégpedig feng shui tippek segítségével, melyekben Priya Sher, feng shui szakértő kísér minket végig.

Bejárati ajtó

A bejárati ajtónak tökéletes állapotban kell lennie, mivel a gazdagságot reprezentálja. Hogy bevonzd az energiát az ajtódhoz, tegyél a közelébe egy gyönyörű növényt, például valamilyen örökzöldet, a másik oldalára pedig valamilyen égőt helyezz el.

Előszoba, folyosó

Ez a helyiség a lehetőséget szimbolizálja, ezért biztosítsd a zavarmentes átjárást itt, hogy az energia szabadon keringhessen. Tedd a kabátokat és cipőket egy zárt szekrénybe, hogy azok se fékezzék meg az energiát. A jótékony csí aktiválására  pedig helyezz el egy gyönyörű tükröt és friss virágokat az előszobában. 

Forrás: Tumblr

Konyha

A konyha létfontosságú hely, hiszen az energia a lakók táplálkozását és kapcsolati harmóniáját képviseli. Ügyelj arra, hogy a mosogatót és a tűzhelyet soha ne egymással szemben helyezd el, mivel ez a párok közötti veszekedéseket eredményezheti, mint a tűz és a víz szimbóluma. A konyha színei szintén fontos szempontúak, került a túl sok feketét és vöröset, a már említett tűz és víz különbözősége miatt.

Nappali 

Győződj meg arról, hogy a nappali bútorai összhangban állnak a térrel. Ne zárd le az ajtókat eléjük rakott bútorokkal, illetve helyezd a kanapét a falhoz, ezzel is az ott lakók támogatását szimbolizálva. A vagyon energiájának aktiválásához állíts egy lámpát a szoba sarkába (átlósan a szoba ajtajával szemben).

Étkező

Az étkező vagy maga az asztal fontos szempont a feng shuiban, mivel olyan helyet biztosít, ahol alaposan koncentrálhatsz arra, amit eszel. Az energiának ebben a térben való optimalizálásaként lógass fel itt is tükröt a falra, hogy tükrözze az étkezőasztalt, és tegyél friss virágokat az asztalra.

Hálószoba

A nyugodt alvás elősegítése érdekében a hálószobának világos vagy semleges színűnek kell lennie, az ágynak pedig a falhoz közel eső fejtámlával kell rendelkeznie. Ideális esetben az ágy nincs egy vonalban a hálószoba ajtajával. Helyezd az éjjeliszekrényt az ágy egyik oldalára, hogy támogatást nyújtson. Tegyél kis lámpát és enyhén illatos gyertyákat az éjjeliszekrényre, hogy bevonzz némi romantikus energiát.

Fürdőszoba

A fürdőszobát mindig tiszta állapotban kell tartani, az ajtó legyen zárva, a vécé fedele pedig lehajtva. Ez az a terület, ahol a gazdagság lefolyhat, így behozhatsz ide is néhány növényt, mivel a növényekbe beivódik a víz, ami lelassítja a bőség áramlását.

House Beautiful

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top