Otthon

Van különbség a skandináv és a minimalista dizájn között

Minden, amit a skandináv és minimalista stílus különbségeiről tudni kell.

Sokan szeretik nagyvonalúan összemosni a skandináv és a minimalista stílus jegyeit, pedig nem ugyanaz a kettő. Rendet rakunk egy kicsit a különbségeket illetően.

A „minimalizmus” kifejezés számos művészeti irányzatban képviselteti magát. Modern művészeti jelenségként az 1960-as évek Amerikájában jelent meg, ahol a vizuális művészek munkájának leírására használták a szót. A lakástrendekben a letisztult, egyszerű formák és vonalak jellemzik a minimalizmust.

A skandináv design fő jellemzői az egyszerűség, a természetes anyagok, a monokróm és sápadt színek és emellett a minimalista formák használata, de ez csak egy része az egésznek. Fontos eleme még a nagy ablak, hiszen a skandináv országokban hónapokon át csak nagyon rövid ideig süt a nap, azt meg ki kell használni olyankor. 

Lehet valami egyszerre minimalista és skandináv stílusú, természetesen, de a fő különbség közöttük az alkalmazott anyag. A minimalista tervezés gyakran rozsdamentes acélból, krómból és lakkozott műanyagokból áll, míg a skandináv design a szerves anyagokra fókuszál, mint a fa vagy a kender. 

Elle Decor

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top