Otthon

Cukinak tűnik a zuhanyzó patkányos videó, de nem az

Cukinak tűnő videó került fel a közösségi oldalakra, ám egyáltalán nem zárható ki, hogy állatkínzás történt.

Egy perui DJ, Jose Correa állítása szerint zuhanyozni ment a fürdőszobájába, amikor arra lett figyelmes, hogy egy patkány áll a mosdótáljában és szappannal csutakolja magát. Azonnal a telefonjáért nyúlt és videót készített az ember módjára tisztálkodó rágcsálóról. Saját bevallása szerint nem akarta bántani az állatot, miután lefilmezte, szabadon engedte.

A videót néhány óra alatt több tízmillióan nézték meg, és bizony igencsak megosztja az internetezőket. Sokan azon az állásponton vannak, hogy egyszerűen nem lehet igazi. Egyes verziók szerint nem egy élő patkány, hanem egy élethű robot vagy egy marionettbáb látható rajta. Mások szerint állatkínzás történt, a patkányt akaratán kívül alaposan beszappanozták és a videón épp szabadulni próbál a szappantól. Egyesek azt is felvetették, hogy az állat hátsó lábai a mosdótálhoz vannak ragasztva.

Tuomas Aivelo, a Helsinki Egyetem biológus kutatója a Gizmodónak úgy nyilatkozott, a patkány mozdulatai nagyon szokatlanok, ezek az állatok legfeljebb csak akkor csinálnak ilyet, ha nagyon meg akarnak szabadulni valamitől. Ő is azt tartja leginkább valószínűnek, hogy a patkányt előzőleg beszappanozták.

Jason Munshi-South, a Fordham Egyetem professzora is azon az állásponton van, hogy a patkányt valaki beszappanozta, esetleg idomítva van arra, hogy így viselkedjen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top