Otthon

Hamarosan már bérelni is lehet az IKEA-ban

Nem muszáj megvásárolni az IKEA-s bútorokat, bérelni is lehet majd őket.

A vállalat fenntarthatósági kezdeményezésének részeként nemsokára nem feltétlenül kell majd megvennünk az összes bútort, amire vágyunk, bérelhetjük is őket. 

A Svájcban a múlt hónapban tartott Világgazdasági Fórumon terjesztette elő az IKEA a fent említett tervét. A vállalat vezérigazgatója, Jesper Brodin, aki a Környezetgazdálkodási Díjat kapta idén, elmondta, hogy a cég már vizsgálja a bútorhulladék csökkentésére irányuló bútorvásárlási és bérleti programokat.

„Londonban például sok ember utazik, és nem érdekli a második otthon megtervezése, bebútorozása, így a bérlés ott sokkal kézenfekvőbb.”

Az IKEA Japánban most teszteli a visszavásárlási programot, ahol az ügyfelek visszaadhatják a megvásárolt kanapékat újrahasznosítás céljából. A vállalat körülbelül két éve tesztelte a visszaváltási programot bizonyos piacokon, például Finnországban. Az IKEA Family program tagjai ott ajándékkártyát kapnak a visszavitt bútorokért, melyeket a cég ezután a helyi jótékonysági szervezeteknek adományoz.

A vállalat a hulladékok elleni küzdelemben hatékonyan részt vesz, és körkörös üzleti tevékenységgé alakítja a termékeket, melyek „így javíthatók, újrahasznosíthatók és viszonteladhatók”.

House Beautiful

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top