Otthon

Így mosd a törölközőket, hogy sokáig újnak tűnjenek

Egyszerű tippek a hosszantartó, puha törölközőért.

Egy jó hosszú, meleg fürdő után jó érzés becsavarni magunkat a pihe-puha törölközőbe és így megszáradni. Ez sokszor csak álom, mert a valóságban kemény a törölközőnk, esetleg még rossz nedvszívó képességű is. Egy fitneszvállalat megosztotta tippjeit, hogyan mossák és tartják újszerű állapotban a vendégek törülközőit.

Bánj úgy a törölközővel, mint a hajaddal

Ha túl sok terméket raksz rá, csak roncsolod a textilt, ami ettől megkeményedik, és merevvé válik. Állj ellen a késztetésnek, és feleannyi mennyiséget tegyél a mosószerből a gépbe, mint amikor ruhákat mosol. 

Forrás: Tumblr.com

Ne használj öblítőt

Bármilyen ellentmondásosnak is hangzik, nem tesz jót az öblítő a törülközőnek, mivel bevonják a textilszálakat, megmerevíti őket, ráadásul így a nedvességfelszívó képesség is csökken.

Használj ecetet az öblítéshez

Öblítő helyett jobb megoldás lehet az ecet, elnehezülnek tőle a szálak, ráadásul még puhítja is az anyagot. Az ecet szaga elpárolog mosás közben, de ha mindenképpen illatos törölközőre vágysz, adj egy kevés öblítőt vagy illóolajat a mosószerhez.

Apartment Therapy

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top