Otthon

A kanapéválasztás 4 aranyszabálya

Egy kanapé kiválasztása nem kis döntés, sok mindent mérlegelni kell.

A kanapé megvásárlása az egyik legfontosabb beruházás, ezért  semmiképpen se siesd el a döntést. A következő szempontokat mindenképpen érdemes fejben tartani.

Próbáld ki, mielőtt megveszed

Nem mindegy, hogy milyen mély, kemény vagy puha, és a háttámláról akkor még nem is beszéltünk.  Az egy dolog, hogy mutatós, de kényelmes is legyen, mert kényelmetlenül ülni valamin, ami szép, nem biztos, hogy a legjobb ötlet hosszútávon. Emellett az is jó, ha karfája van, hogy tudjunk mire támaszkodni, illetve legyenek lábai is, így könnyebb kitakarítani alatta.

Méret

Ezt valószínűleg mondanunk sem kell, de alaposan mérd le a kanapét, illetve döntsd el előre, hova szeretnéd helyezni, és  biztosan befér-e oda a bútor, nem vesz-e el túl nagy helyet a szobából, kényelmesen átjárható marad-e.

Forrás: potterybarn.com

Ellenőrizd a bélést

Nemcsak az számít, hogy néz ki a kanapé kívülről, hanem hogy mivel van megtöltve. Ha tollal, akkor maximális kényelmet nyújt, viszont rendszeres töltésre van szükségük, míg a hab vagy rosttömések idővel ellaposodnak, és elveszíthetik alakjukat. 

Huzat kiválasztása

Attól függően, hogy az otthonod melyik pontjára szánod, nyilván figyelned kell arra, milyen stílusú a többi bútor. A semleges vagy a merész színek dominálnak a helyiségben? Gyorsan porosodik az otthonod? Akkor nem érdemes nagyon világos színt választanod, mert a fehéren sajnos minden azonnal meglátszik. Vannak állataid? Ebben az esetben nyilván ne a legkényesebb huzatot válaszd, hanem azt, ami könnyen tisztítható. 

House Beautiful

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top