Otthon

Nevetéssel ijesztgetik tulajdonosukat az intelligens hangszórók

Az Amazon digitális asszisztenseiből szerda óta véletlenszerű nevetés hangzik fel időnként, egyelőre a cég sem tudja, hogy pontosan mi okozza az ijesztő hibát.

Az Amazon Echo hangvezérléssel működő intelligens hangszórói valójában az óriáscég digitális asszisztenseiként működnek. Egyszerűen megkérdezhetjük tőle, hogy milyen időre számíthatunk, vagy épp azt, hogy milyenek a forgalmi viszonyok a munkahelyünkre vezető úton.

Tegnap azonban valami történt, és világszerte több felhasználó is arról számolt be, hogy saját Echójából mindenféle előzmény nélkül női nevetés hangzott fel. Volt, aki egyenesen ijesztőnek nevezte a jelenséget, de volt olyan is, aki a lámpát szerette volna lekapcsoltatni az Echóval, mire az kinevette. „Szuper, most a lámpa még mindig ég, én viszont nem merek elaludni” – írta az egyik felhasználó Twitteren.

„Tisztában vagyunk a hibával és azon dolgozunk, hogy megszüntessük a jelenséget” – írta az Amazon a Business Insidernek eljuttatott közleményében, további részleteket azonban nem osztottak meg arról, hogy mi okozhatja a különös hibát.

Reméljük, Sophiának, a Hanson Robotics androidjának nincs köze a hibához

Nyugodalmas jó éjszakát kívánunk az Amazon Echo-tulajdonosoknak!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top