Otthon

Többen utaznak, de ritkábban járnak majd a vonatok a húsvéti hétvégén

A húsvéti hosszú hétvégén változik a vonatok közlekedési rendje. Csütörtökön a pénteki, 30-án a szombati, 31-én és április elsején az ünnepnapi, 2-án a vasárnapi, 3-án pedig a szokásos munkanapi menetrend szerint közlekednek a vonatok.

Tavaly a húsvéti ünnepi forgalom ideje alatt 452 ezren váltottak jegyet, ami egy szokásos hétvégéhez képest hat százalékkal több utazást jelentett. Idén a tavaszi szünet március 29-től április 3-ig tart, főként annak kezdetekor sokan utaznak majd, ezért csúcsforgalom várható a pályaudvarokon.

vonat, MÁV (MTI Fotó: Illyés Tibor)

MTI Fotó: Illyés Tibor

A tavaszi szünet utolsó napján, 3-án is nagy utasforgalomra számít a vasúttársaság: ezen a napon a helybiztosítással közlekedő vonatok átlagos kihasználtsága még a húsvéthétfőinél is magasabb lehet.

A húsvétkor várható jelentős utasforgalom miatt és a pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a MÁV-START azt javasolja utasainak, hogy váltsanak – a vonatokon akár mobiltelefonon is bemutatható – 10 százalékos kedvezményű e-vonatjegyet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top