Otthon

Biztos, hogy mindent tudsz a kaktuszokról?

Tüskések és szúrnak, a vizet pedig nem szeretik annyira

Talán ennyi információt tudunk a kaktuszról, némelyiket tévesen. Kaktuszkisokos következik.

1. Elpusztíthatatlanok?

Nem, ha valaha megöltél egy kaktuszt, nem vagy egyedül. A legegyszerűbb megoldás a túlöntözés, a rossz vízelvezetés és a rossz komposzt használata. Ezeknek a növényeknek nagyon jó vízelvezetésre van szükségük, illetve a megfelelő kaktuszkomposzt használatára.

2. Virágzik?

A kaktuszok mind virágzó növények, de van néhány köztük, amely kifejezetten. Ilyen  a Szemölcskaktusz, a Gymnocalycium és a Parodia is.

3. Hogyan érjem el, hogy virágozzon?

Ha azt látod, hogy a kaktuszod évről évre változatlanul nem növeszt virágot, az már úgyis marad mindig valószínűleg. Amit tehetsz a virágzásért, az az, hogy télen nyugalmi állapotban hagyod, vagyis száraz, hideg, de nem sötét helyre helyezed, és nem öntözöd. Tavasszal mehet a napfényre, persze nem a negyven fokos napsütésre gondolunk, és kezdd el öntözni.

5. Hogyan kezeljem őket?

Óvatosan! Vagy nagyon vastag kesztyűvel, vagy használj összehajtott újságot, hogy hurok legyen a tetején.

6. Minden kaktusz tüskés?

Nem. Amit általában kaktuszként ismerünk, azok a sivatagi kaktuszok, de vannak olyan erdei kaktuszok is, amelyek nem tartalmazzák ezeket a szúrós sörtéket.

7. Mennyi ideig élnek?

A vad kaktuszok akár több száz évig élhetnek, beltérben körülbelig tíz évig húzzák. 

House Beautiful

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top