Otthon

Új családot kapott Ottó, az elárvult sasfióka

Sikerült befogadó szülőket találni az elárvult rétisasfiókának, Ottó két kistestvért is kapott.

Eddig igen kalandosra sikerült az élete Ottónak, az elárvult rétisasfiókának. A kismadár megpróbáltatásai akkor kezdődtek, amikor a szülői fészekhez a hím sas nem tért vissza többet, a tojó pedig a fajtársak nyomulása miatt már nem tudott gondoskodni róla. Ottót végül március végén kimentették a bekamerázott fészekből, de akkor sem volt biztos, hogy túléli szülei elvesztését.

A gondozók minden trükköt bevetettek, a kis sasfiókát sast imitáló kesztyűbábbal etették, de ennek már szerencsére vége. Ottó már új családja körében él, egy Velencei-tó környéki rétisasfészekben.

Ottó még a beköltözés előtt – fotó: Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság

A Duna-Ipoly Nemzeti Park honlapjáról kiderül, hogy az új fészek megtalálása nem ment egyszerűen. A park munkatársai távcsővel és drónnal is keresték azokat a sasfészkeket, ahol Ottóval egyidős fiókákat nevelnek a szüleik, végül a Velencei-tó közelében találtak egy ideális fészket.

A fészekben nevelkedő két fiókából az egyik valami bakteriális fertőzésben szenvedett, így őt kivették a fészekből, Ottót pedig betették a helyére. A beteg sasfiókát állatkórházba vitték, egy hét alatt meggyógyították, majd visszahelyezték a fészekbe.

Így most jelenleg három szépen gyarapodó rétisasfióka nevelkedik a Fejér megyei fészekben. A nemzeti park köszönetet mond a Fővárosi Állat- és Növénykertnek, ahol Ottó és mostohatestvére, az Arthur névre elkeresztelt kis fióka lábadozott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top