Otthon

Egy pár száz forintos trükkel megakadályozható az autólopás

Az utóbbi időben a szoftver elleni hackertámadással egyre több kulcs nélküli, távirányítós nyitóval működő autót sikerült ellopniuk a tolvajoknak. Egy szakember most rájött az egyszerű trükkre, amivel megelőzhetőek az autólopások.

Az elmúlt hónapokban az USA egyes részein egy hackerfejlesztés következtében egyre több kulcs nélkül működő autót törtek fel, különösen sok Ford Fiestát loptak így el. Amikor múlt héten az autóiparban dolgozó szakember, Kieran Bingham kulcs nélkül, távirányítóval működő autóját is feltörték, elhatározta, hogy kipróbál egy egyszerű módszert a hónapok óta tartó, szervezett hackertámadások ellen.

Először alufóliába csomagolva blokkolta a távirányítóját, majd amikor látta, hogy működik a módszer, akkor áttért egy olyan tartótasakra, amely képes blokkolni az elektromos hullámokat, így a támadók nem érzékelik a készüléket, és nem tudják feltörni a szoftverét.

Tapasztalatait megosztotta a közösségi médiás oldalán is, és egyre több autótulajdonos követi a példáját. 

(Forrás: The Sun)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top