Otthon

5 egyszerű dekortipp: így hozd be a nyarat a lakásodba!

Nyakunkon a nyár, és ilyenkor igyekszünk minél több időt a szabadban tölteni, kiélvezni a parkokat, a napfényt, a természetet, a színeket. Ha szeretnéd ezt a hangulatot a lakásodba is bevinni, akkor jó helyen jársz: összegyűjtöttünk neked öt dekorációs tippet lakásod nyárba burkolásához.

1. Hajtogass origamit!

Szerezz be néhány színes papírlapot, telepedj le otthon a kertben vagy egy zöld parkban, és indulhat a dekorációkészítés! Hajtogass origami virágokat, madarakat, vagy bármit, amitől elkap a nyár hangulata! Minél többet csinálsz, annál megkapóbb lesz a látvány. Össze is fűzheted a madarakat és virágokat, és az így készült füzér mehet a falra, vagy valamelyik bútorra, esetleg az erkélyre.

nyar

2. Alkoss színes ragasztószalaggal!

Frissíts fel mindent és bármit színes Scotch® Expressions Washi ragasztószalagokkal: egy-egy képkereten rengeteget dobhat, ha  színekkel borítod be a szegélyeket, de a színes ragasztószalagból készült geometriai formák, kompozíciók is klasszul tudnak kinézni a falon. A színes ragasztószalagokkal egyébként a megunt bútoraidat is újraértelmezheted, a széklábakra, fiókokra, szegélyekre, asztalok szélére is rakhatsz belőlük. 

3. Rendszerezz fúrás nélkül!

Tavasz végén és nyáron szívesebben vesszük elő színes ékszereinket, na de hogy akadályozzuk meg, hogy a láncok egymásba gabalyodjanak? Rakd fel kedvenc darabjaidat olyan akasztókra, melyekhez még fúrni sem kel: használd az öntapadó Command® akasztókat. A legjobb az egészben, hogy ugyanezt megcsinálhatod képekkel, akár kollázsokat hozhatsz létre az öntapadós akasztókkal. Csak rá kell nyomni őket a falra, és jöhetnek is a képek. Kényelmes megoldás, mert az akasztókat később nyom nélkül eltávolíthatod a falról, ha meguntad az installációt, vagy át akarod rendezni a szobát. 

4. Virágot a lakásba!

A virágok mindig emelnek a lakás fényén, és ez nyáron sincs másképp, sőt. Ráadásul a látványt is meg lehet bolondítani, ha pár csepp ételszínezőt teszel a vázák vízébe, így a végeredmény még egyedibb, színesebb lesz. És akkor az illatukról nem is beszéltünk. Mindezt egyébként művirággal és dekorgyöngyökkel is megteheted. Sőt, a művirágokat, szárított virágokat színes szalagokkal a falra is ragaszthatod, garantált a vidám látvány.

nyar, lakas, otthon

5. Játssz a fényekkel!

Nincs olyan lakás, nappali vagy erkély, amit ne lehetne feldobni fényekkel, amik aztán a nyáresti fröccsözgetések hangulatát tovább emelik, legyenek akár LED-fények, akár fényfüzérek. Az erkélyre elég lehet néhány napelemes égősor vagy asztali gyertyának álcázott égő, és már meg is van a tökéletes hangulat!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top