Otthon

Test és lélek gyógyítója: mandala a lakásban

Vannak dolgok, amikre ha ránézünk, szinte elvarázsolnak. Ilyenek a gyönyörű, színes mandalák is. Érezted már azt, hogy vonzanak, és egyszerűen neked is kell egy? Na, akkor ne fogd vissza magad. Mutatunk pár mandalás ötletet a lakásba.

A mandala szanszkrit szó,  a jelentése: kör, korong. Rengeteg helyen megjelenik valamilyen módon, de legnagyobb szerephez a buddhista kultúrában jutott, ahol főleg meditációhoz, emellett a test és a lélek gyógyításához használják. Úgy gondolják, hogy ezek az ismétlődő minták befolyásolják az energiáinkat, ami segíthet a szervezet öngyógyító folyamatainak beindításában, de javítja az agy működését, nyugtat, és megnöveli energiaszintünket is.

Ha azon gondolkozol, hogy valahogy becsempészd a mandalák hatásait az otthonodba, nagyon jól teszed. A mintájuk és színeik különleges energiákat sugároznak. Ellazítanak, mégis felfrissítenek, ahogy nézed, nagyon kellemes érzés kerít hatalmába, ez nagy segítség lehet a mindennapok kisebb-nagyobb gondjainak megoldásában. Egy dologra kell nagyon figyelned, amikor kiválasztod a helyét. Mégpedig a színekre. Minden színnek jelentése van, máshogyan hatnak a szervezetünkre, szóval jó, ha ennek megfelelően választasz.

Először egy hazai mandalafestőtől mutatok dekorációt. Az egyik a festett kő, amit bárhol elhelyezhetsz a lakásban, akár viheted is magaddal egyik szobából a másikba. Nekem több is van, biztos, ami biztos.

mandala

De beszerezhetsz festett tárolódobozokat is. Ezek csodaszép díszei lehetnek a lakásnak amellett, hogy praktikusak is.

mandala

Faliképként visszafogottabb színekkel szinte bárhol elfér a lakásban. Lehet akár egy nagyobb kép, vagy több részletből álló is.

mandala

Ha elég biztos vagy, fel is festheted a falra. Mivel ezt nem olyan könnyű levenni, ha nem jó, vigyázz, hogy a színei biztosan harmonizáljanak a szoba berendezésével.

mandala

A folyosó vagy akár a fürdőszoba padlójára festve nagyon különleges hatást érhetsz el.

mandala

A padlóhoz hasonlóan dekorálhatunk bútorokat is, mint például asztalt vagy éppen szekrényeket.

mandala

Vagy minden szoba ajtaját az oda illő mintákkal és színekkel. Háló- vagy gyerekszobába inkább visszafogottat, nappaliba mehet a vagányabb, élénkebb.

mandala, lakas

Egy kis kézügyesség és festék, és már el is készült a különleges lábtörlő. Ezzel biztos lehetsz benne, hogy már az érkezéskor kaptok egy kicsit a mandala jótékony hatásaiból.

mandala

Ha gyakran változtatsz az otthonodon, akkor különböző textíliákkal is megoldhatod. Például tehetsz az étkezőasztalra mandala mintájú terítőt.

mandala

Vagy telerakhatod a kanapét és a foteleket mandalás párnákkal.

mandala

A jó és pihentető alváshoz a legjobb egy szép, finom, puha mandalás ágynemű. Persze, ha egy nagyon szép ágytakarót találsz, az is nagyon jó.

mandala

Ha kisebb kiegészítőkben gondolkodsz, akkor készíthetsz különleges mintájú tálcákat.

mandala

A végére egy igazán különlegeset hagytam. Nem gyönyörű ez a padló? Ki szeretne ilyet a teraszra?

lakas

(Fotók: mandalastoneshungary/facebook & pinterest)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top