Otthon

Maguknak építenek járdát a helyiek Répceszemerén

Hetek óta lapátolnak, talicskáznak, építenek az utcabeliek Répceszemerén, ahol korábban a teljesen széttöredezett járdával kellett együtt élniük.

420 méter hosszan építették meg a járdát a helyiek a Győr-Moson-Sopron megyei településen. Répceszemerén a gyalogúthoz szükséges anyagokat az önkormányzat adta, több mint másfél millió forint értékben – számolt be az RTL Híradó.

A 300 fős településen csak 1 közmunkás van. Mint a polgármester elmondta, ha a helyiek nem fogtak volna össze, 2020-ig biztos nem tudták volna felújítani a teljesen széttöredezett járdát, a faluban ugyanis több tízmillió forintot visznek el más beruházások.

Az összefogás kezdeményezője szerint végül nem csak egy járdát nyertek:

Az a legfontosabb, hogy az emberek közelebb kerültek egymáshoz és tulajdonképpen megismertük egymást, hogy egymásra számíthatunk.

– állítja Lázár László.

Az utcabeliek a járda mellett egy kis közösségi teret is építenek: lesz itt szalonnasütő padokkal, sőt még lengőteke is. A munkálatokkal a tervek szerint néhány héten belül végeznek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top