Otthon

5 macskabarát kerti ötlet a nyárra

Milyen a tökéletes macskabarát kert? Nos, elég sokféle módon kialakíthatsz nekik egy biztonságos, mégis szórakoztató területet.

A macskák olyan területeket keresnek általában, ahol játszhatnak, lazíthatnak és szundítani is tudnak. Nyáron kinyílik a világ, sok cicát kiengednek a lakásból, házból a gazdáik. A macskabarát kert megteremtése remek módja annak, hogy az állatot arra ösztönözzük, hogy az otthonhoz közel maradjon, ugyanakkor mégis több szabadságot adunk neki.

Mutatjuk, melyek azok az ötletek, melyek megvalósításával macskánk számára is kényelmes és élvezhető lesz a kerti lét:

1. A macskák szeretik a füvet rágcsálni, és úgy tartják, hogy ez segít nekik a szőrszálak felköhögésében. Alakíts ki nekik egy saját füves részt, ahol kedvére harapdálhatja a füvet.

Forrás: Tumblr.com

2. A levendula nagyszerű növény, amelyet egy macskabarát kertben mindenképpen érdemes elültetni, mert jószágunk számára bozótos és vonzó búvóhely.

3. A macskák szeretik a napot, de hajlamosak a leégésre. A nagy cserjék ültetése lehetőséget nyújt arra, hogy árnyékot keressenek, miközben ugyanúgy élvezhetik a meleget. A leégésre nagyon oda kell figyelni azonban, különösen a fehér vagy a halvány fülű macskák esetében.

4. Kerüld el azokat a növényeket, melyek veszélyeztethetik a macskákat. Ilyen például a liliom, ami halálos is lehet, ha egy macska beleeszik.

5. Győződj meg róla, hogy macskád teljesen vakcinázott, mielőtt a szabadba engednéd, hogy megvédd a különböző parazitáktól és betegségektől.

House Beautiful

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top