Otthon

Egy 11 éves kislány találmánya véget vethet az ételpazarlásnak

Alapjaiban változtatja meg a mentalitást.

A 11 éves Rumaan Malik különleges találmányötlettel rukkolt elő, melynek célja, hogy csökkentse az ételpazarlást, ami miatt évi több ezer tonna élelmiszer landol a kukákban.

Rumaan „Riasztó tál” nevű találmányát az Ocado Ételpazarlási Ötletbörze Kis Feltalálóknak nevű kezdeményezése a legjobbnak választotta, és a kislány rajzai alapján meg is valósítják az elgondolását. Az ötlet egészen egyszerű: Rumaan egy olyan tálat talált ki, amely a címke alapján számon tartja a benne lévő gyümölcs lejárati idejét, és két nappal előtte riasztást küld a tulajdonosnak.

Rumaan találmánya. Fotó: Ocado Little Inventors

A jelenleg fejlesztési fázisban lévő találmányt a tervek szerint az Ocado bevásárlóalkalmazásával is össze lehet majd kötni, sőt, recepteket is kínál majd maradék gyümölcsök felhasználására.

Fotó: SWNS.com

A zsűrinek különösen az tetszett, hogy a találmány az ételpazarlás mögött meghúzódó legfontosabb problémát, rögzült viselkedési mintázataink megváltoztatását célozta meg.

(via Mirror)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top