Otthon

4+1 hazai lakberendezési márka, amiket muszáj ismerned

Nemcsak bútorokban, hanem kiegészítőkben és dekorációs tárgyakban is erősek a hazai tervezők. A palettán egyre több márka, tervező bukkan fel, most összeszedtünk öt olyat, amelyeket mindenképpen érdemes megismerni!

1. Több, mint kanapé – HANNABI

A Hannabi márkát és a tervezőt, Rácz Anikót sokan ismerik, akik kicsit is figyelemmel követik a hazai designéletet. A 2010-ben alapított brand műhelyében a tradíció találkozik a személyes igényekkel és minőséggel, amelyet a kortárs designnal ötvöznek. Úgy tűnik az ergonomikus ívek és a vevőközpontú gondolkodásmódnak meglett az eredménye, ma a régió vezető márkái közé tartozik. Megrendelői között megtalálható az ENSZ bécsi székháza, a Magyar Nemzeti Galéria és például az ausztriai Magyar Nagykövetség. Webshopjukban számos kanapé közül választhatunk, hozzájuk pedig többféle kiegészítőből válogathatunk.

2. Környezettudatosság – Fészek Részek

Hulladékminimalizálás? Csak természetes alapanyagok? Otthon könnyen összerakható, lapra szerelt bútorok? Mindez egy magyar márkától? Igen, a Fészek Részek ezt kínálja! A CNC technológiának és a számítógépes vezérlésnek hála a nyírfalapokból kivágott bútorelemeknél 5 százalék alatt képesek tartani a hulladék mennyiségét! A bútorrészeket a fizika törvényei, azaz a csapolások tartják össze, így nincsen se csavar, se ragasztó az összeszerelés során. A márka mögött álló Bergovecz László a letisztult, mégis különleges formavilágra esküszik, ami egy újszerű formatervezési folyamatból ered: az egyik fő szempontjuk ugyanis az anyag pazarlásának minimalizálása.

Megnézem
Összes kép (5)

3. Magyar bútordesign újjáépítői – Plydesign

A Plydesign története 25 évre nyúlik vissza, ekkor alapította ugyanis Babits Tamás és apja, aki korábban a Balaton Bútorgyár termeléséért felelt. Nemcsak a hazai porondon, de a nemzetközi színtéren is sikeresen méreti meg magát a Plydesign: idén másodszorra állítottak ki a rangos bútorkiállításon, Stockholmban. A fő alapanyaguk a rétegelt lemez, ebből élesztenek újjá régi bútorokat, de az innovációra is nagy figyelmet fordítanak, számos fiatal alkotót támogatnak. Tervezőjük, Kerékgyártó András itthon és Finnországban egyaránt tanult bútortervezést. Látásmódját nagyban befolyásolta a skandináv design, amit mint külső szemlélő nézett, sajátos kulturális hátterével keverve egy jellegzetes elegyet hozott létre.

Megnézem
Összes kép (7)

4. Lámpák, lámpák, lámpák – Adamlamp

Az Adamlamp megkerülhetetlen, ha a hazai design lámpákról van szó. A márkát alapító Juhász Ádám a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen végzett, majd a diploma után kezdett el lámpák tervezésével, készítésével foglalkozni. Az Adamlamp termékei az árnyék és a fény játékán alapulnak, így egyedülálló hatásokat hoznak létre. A lámpák tervezésekor az alkotó a geometrikus és természetes formákkal egyaránt dolgozik. Egy Adamlamp garantáltan karakteressé teszi azt a helységet, amibe bekerül, egyből vonzza a belépő tekintetét.

Megnézem
Összes kép (6)

+1. Színes drótfeliratok – Lagom

A Lagom márka színes, drótból hajlított feliratokkal dobja fel az unalmas tereket. Legyen akár szó gyerekszobáról vagy éppen a nappaliról, bátran díszíthetünk a termékeikkel! A legjobb, hogy választhatunk az előre meghatározott mintákból, feliratokból, de akár egyedi kéréseket is teljesítenek. Mivel minden felirat kézzel készül, ezért garantáltan egyedi díszt kapunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top