4+1 hazai lakberendezési márka, amiket muszáj ismerned

Séllei Lilla | 2018. Augusztus 12.
Nemcsak bútorokban, hanem kiegészítőkben és dekorációs tárgyakban is erősek a hazai tervezők. A palettán egyre több márka, tervező bukkan fel, most összeszedtünk öt olyat, amelyeket mindenképpen érdemes megismerni!

1. Több, mint kanapé – HANNABI

A Hannabi márkát és a tervezőt, Rácz Anikót sokan ismerik, akik kicsit is figyelemmel követik a hazai designéletet. A 2010-ben alapított brand műhelyében a tradíció találkozik a személyes igényekkel és minőséggel, amelyet a kortárs designnal ötvöznek. Úgy tűnik az ergonomikus ívek és a vevőközpontú gondolkodásmódnak meglett az eredménye, ma a régió vezető márkái közé tartozik. Megrendelői között megtalálható az ENSZ bécsi székháza, a Magyar Nemzeti Galéria és például az ausztriai Magyar Nagykövetség. Webshopjukban számos kanapé közül választhatunk, hozzájuk pedig többféle kiegészítőből válogathatunk.

hannabi_1

Fotók: HANNABI/Facebook

hannabi_2
hannabi_3
hannabi_4
hannabi_5

2. Környezettudatosság – Fészek Részek

Hulladékminimalizálás? Csak természetes alapanyagok? Otthon könnyen összerakható, lapra szerelt bútorok? Mindez egy magyar márkától? Igen, a Fészek Részek ezt kínálja! A CNC technológiának és a számítógépes vezérlésnek hála a nyírfalapokból kivágott bútorelemeknél 5 százalék alatt képesek tartani a hulladék mennyiségét! A bútorrészeket a fizika törvényei, azaz a csapolások tartják össze, így nincsen se csavar, se ragasztó az összeszerelés során. A márka mögött álló Bergovecz László a letisztult, mégis különleges formavilágra esküszik, ami egy újszerű formatervezési folyamatból ered: az egyik fő szempontjuk ugyanis az anyag pazarlásának minimalizálása.

feszek_reszek_1

Fotók: Fészek Részek/Facebook

feszek_reszek_2
feszek_reszek_3
feszek_reszek_4
feszek_reszek_5

3. Magyar bútordesign újjáépítői – Plydesign

A Plydesign története 25 évre nyúlik vissza, ekkor alapította ugyanis Babits Tamás és apja, aki korábban a Balaton Bútorgyár termeléséért felelt. Nemcsak a hazai porondon, de a nemzetközi színtéren is sikeresen méreti meg magát a Plydesign: idén másodszorra állítottak ki a rangos bútorkiállításon, Stockholmban. A fő alapanyaguk a rétegelt lemez, ebből élesztenek újjá régi bútorokat, de az innovációra is nagy figyelmet fordítanak, számos fiatal alkotót támogatnak. Tervezőjük, Kerékgyártó András itthon és Finnországban egyaránt tanult bútortervezést. Látásmódját nagyban befolyásolta a skandináv design, amit mint külső szemlélő nézett, sajátos kulturális hátterével keverve egy jellegzetes elegyet hozott létre.

plydesign_1

Fotók: Plydesign/Facebook

plydesign_2
plydesign_3
plydesign_4
plydesign_5
plydesign_6
plydesign_7

4. Lámpák, lámpák, lámpák – Adamlamp

Az Adamlamp megkerülhetetlen, ha a hazai design lámpákról van szó. A márkát alapító Juhász Ádám a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen végzett, majd a diploma után kezdett el lámpák tervezésével, készítésével foglalkozni. Az Adamlamp termékei az árnyék és a fény játékán alapulnak, így egyedülálló hatásokat hoznak létre. A lámpák tervezésekor az alkotó a geometrikus és természetes formákkal egyaránt dolgozik. Egy Adamlamp garantáltan karakteressé teszi azt a helységet, amibe bekerül, egyből vonzza a belépő tekintetét.

adamlamp_1

Fotók: Adamlamp/Facebook

adamlamp_2
adamlamp_3
adamlamp_4
adamlamp_5
adamlamp_6

+1. Színes drótfeliratok – Lagom

A Lagom márka színes, drótból hajlított feliratokkal dobja fel az unalmas tereket. Legyen akár szó gyerekszobáról vagy éppen a nappaliról, bátran díszíthetünk a termékeikkel! A legjobb, hogy választhatunk az előre meghatározott mintákból, feliratokból, de akár egyedi kéréseket is teljesítenek. Mivel minden felirat kézzel készül, ezért garantáltan egyedi díszt kapunk.

lagom_1

Fotók: Lagom/Facebook

lagom_2
lagom_3
lagom_4
lagom_5
Exit mobile version