Újítsd meg a nyaralót fillérekből

Praktika | 2018. Augusztus 14.
Itt a jó idő, a pihenés ideje, aki szeretne kreatívan kikapcsolódni, megteheti a nyaralójában is. Egy jól megválasztott minta és divatos színek használatával fillérekből meg lehet újítani, át lehet alakítani a meglévő berendezési tárgyainkat, valamint hasznos és divatos kiegészítőket tudsz alkotni a kis házba.

A tavak, folyók melletti nyaralók kihagyhatatlan motívuma a hal. Stilizált formáját nyomdázhatjuk textilre, kifűrészelhetjük fából, de festeni is lehet. Székhuzat, párna, vágódeszka, de még egy jópofa tábla is remek terep a megmintázására. Mindezeket tartsuk egységben a víz hol kék, hol zöld árnyalataival és a kopott, öregített felületekkel.

Fotó: Praktika

Retró székeink átalakításánál a megszokásokkal dacolva fessük át bátran pasztellszínűre a fa részeket. A szék lábán néhány piros-fehér csík is elég, hogy felidézzük a nyaralókba illő tengerészstílust. Egy csapásra eltűnik a régi bútordarab komor megjelenése, főleg akkor, ha a huzatot is kicseréljük halacskákkal mintázott vászonra. A saját nyomású textília pofonegyszerű technikával, krumplinyomdázással készült.

Egy egyszerű festékkeverési megoldással látványos öregítő hatást érhetünk el például egy fenyőláda vagy lécekből tákolt tábla lefestésénél. Ezután olyannak tűnnek majd, mintha a frissen lefestett tárgyak már húsz-harmincéves napszítta, szélfútta darabok lennének. A táblára felírhatjuk a utca nevét és a házszámot is, így hasznos útbaigazító szerepet tölthet be.

Még több ötlet és praktikus megoldás a Praktika magazin weboldalán!

Exit mobile version