Otthon

Nagy a baj, leállhat a szemétszállítás

Leállhat a hulladék elszállítása, 120 ezer család maradhat szemétszállítás nélkül október 25-e után.

120 ezer család háza előtt maradhat ott a szemét csütörtöktől – számolt be az RTL Híradó. A Pest és Nógrád megye egy részében szolgáltató, 116 településről szállító Zöld Híd Nonprofit Kft. nem tudja tovább folytatni a működést annyi pénzből, amennyit a kukaholdingtól kapnak. 

A Kft. levélben jelezte a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-nek, hogy a hosszas, eredménytelen egyeztetések miatt arra jutottak, hogy ha nem kapnak több pénzt, jövő hét csütörtöktől nem tudják elszállítani a szemetet, ez 320-340 ezer embert érinthet. 

A Zöld Híd Nonprofit Kft.-nél állítják, a szolgáltatási díj befagyasztása és a járulékok emelkedés miatt évek óta nem tudnak fejleszteni, de mostanra már a működésük is veszélyben van, több száz milliós a tartozásuk.

Az állami kukaholdingot 2016-ban hozták létre, azóta a szolgáltatási díjat ennek a cégnek fizetik az ügyfelek, a holding pedig visszaosztja a szolgáltatást ténylegesen végző, legtöbbször önkormányzati tulajdonban lévő cégeknek.

A hosszú hétvége után egy munkanapja lesz arra a cégnek, hogy gondoskodjon a pluszpénzről, különben leállhat a szemétszállítás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top