Otthon

3 takarítási tipp, amit neked is ismerned kell

Ki ne szeretne gyorsan, de annál hatékonyabban végezni a házimunkával? Adunk ehhez néhány praktikus takarítási tippet.

Gyorsan, hatékonyan, könnyedén – ez lehet minden időhiányban szenvedő nő jelmondata a takarítási feladatokra. Nos, nem tudjuk helyetted elvégezni a házimunkát, de tudunk néhány okos és igazán praktikus megoldást.

GIF

1. Nappali és szobák

A nappali és a szobák inkább csak portörlést, porszívózást igényelnek. Kezdj a pókhálózással, majd folytasd a munkát a polcok, lámpaburák letörölgetésével, de a szekrények, ágyak mögötti részt se felejtsd el kitakarítani, porszívózni! 

TIPP: Az ágytakarókat, párnahuzatokat, terítőket is alaposan porold, és mosd ki!

2. Fürdőszoba

A ház legmelósabb helyisége takarítás szempontjából. A mosdókagylót, kádat ecetes vízzel, tisztítószerekkel varázsolhatod újra csillogóvá. A csempét töröld át mosószeres szivaccsal, a padlót pedig fertőtlenítőszeres vízzel mosd fel.

TIPP: A zuhanykabin ajtajának sínjében könnyedén megtelepedhet a lerakódott piszok. Ezeket a területeket is gondosan fertőtlenítsd!

3. Konyha

A konyhában lévő zsíros-poros lerakódásoktól nem könnyű megszabadulni. Például a tűzhelyre száradt ételmaradványok eltüntetéséhez erős zsíroldó hatású súrolószert használj, környezetbarát alternatívaként az ecetet és a szódabikarbónát vesd be. 

TIPP: Szeretnél gyorsan megszabadulni a mikró oldalára tapadt ételmaradványoktól? Akkor tegyél egy tálba citromos vizet, és melegítsd 10 percig, utána egy ronggyal alaposan dörzsöld át a mikró belső oldalait. A citromos gőz feloldja a szennyeződéseket, így könnyen tisztítható és illatos lesz. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top