Házi illatosító
Egy damilra fűzzünk szárított narancsszeleteket, fahéjat és babérlevelet. Kössük a füzért a tűzhely fölé, és már kész is az illatosító.
Igazi fűszermámor
Zsírpapírból vágjunk ki egy kis kört, a közepére helyezzünk aromás fűszereket: szegfűszeget, fahéjat, rozmaringot, majd hámozzunk meg egy citromot, és a héját is tegyük a csomagba, végül spárgával kössük át. Kész is vagyunk.
A boszorkánykonyhából
Nézzünk körül a konyhai fűszerek között, keverjünk össze gyömbért, köményt, fahéjat, szegfűszeget és ánizst, amiből tegyünk kétkanálnyit egy vízzel teli edénybe, majd tegyük a tűzhelyre és forraljuk fel. A gőz hatására az illatok is könnyen szétterjednek. Adjunk a vízhez citrom- vagy narancshéjat is.