Otthon

Napokig őrizte az egyetlen épen maradt házat a pusztító kaliforniai tűzvészben elveszett kutya

Gazdái menekülés közben kénytelenek voltak hátra hagyni Ellát, sokáig azt sem tudták, hogy túlélte-e a katasztrófát.

Két napig őrizte Paradise egyetlen épen maradt házát egy border collie a november 8-a óta tomboló kaliforniai tűzvész kellős közepén – írja a Visalia Times-Delta híre alapján a Yahoo Lifestyle.

Ella a tűzvészben is őrizte a házat (Fotó: GoFundMe)

Ella gazdái csak az utolsó pillanatban tudtak elmenekülni a lángok elől, még a család kutyáját sem tudták magukkal vinni, amikor evakuálták őket. A hűséges eb nem próbált elmenekülni, közel két napot töltött a füstölgő romok között, mielőtt rátaláltak volna. Végül egyik közeli ismerősük értesítette a gazdáit, hogy életben van, és állhatatosan őrzi a környék egyetlen megmaradt házát.

Mike és Leahna Copsey háza teljesen leégett. Mégis szerencsésnek mondhatják magukat, mert élve úszták meg a 71 halálos áldozatot követelő erdőtüzet, amelyben az eddigi adatok szerint közel ezer ember tűnt el.

Ella kisebb égési sérülésekkel került ki a nem mindennapi kalandból. A kutyát ideiglenesen Kayla Westman, Copsey-ék legidősebb lánya vette magához, aki egy GoFundMe-oldalt is indított, hogy pénzt gyűjtsön kezelésének költségeire.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top