Otthon

Halála előtt üzent családjának a megölt misszionárius

Az amerikai hittérítőt a világ legelszigeteltebb törzsének tartott szentinelézek nyilazták le.

Halála előtt levelet írt a családjának az a misszionárius, akit a világ legelszigeteltebb törzsének tartott szentinelézek öltek meg – írja a Lad Bible.

John Allen Chau (Fotó: Instagram)

A 26 éves John Allen Chau azért utazott az India felügyelete alatt álló Északi-Szentinel-szigetre, hogy megismertesse a bennszülötteket a krisztusi tanításokkal. Utoljára november 15-én látták: miután helyi halászok segítségével eljutott a sziget közelébe, kajakkal folytatta az útját. A halászok azt mondják, látták, amint a törzs tagjai magukkal hurcolták élettelen testét.

Chau részletes feljegyzéseket készített utolsó napjairól a naplójába, amelyet édesanyja a halála után több sajtótermékhez is eljuttatott.

„Talán azt gondoljátok, megőrültem, de én hiszem, hogy érdemes megismertetni ezeket az embereket Jézussal” – írta a férfi a Fox News szerint. „Kérlek tieteket, ne haragudjatok rájuk vagy Istenre, ha megölnek. Éljétek az életeket odaadóan, hűen ahhoz, amire kiválasztott titeket, ígérem, újra találkozunk majd a másvilágon. Nem hiábavaló az áldozatom – a törzs tagjainak üdvössége múlik rajta, és alig várom, hogy láthassam, ahogy az Úr trónusa körül ülnek, és saját nyelvükön dicsérik őt, ahogy az a Jelenések könyvében is meg van írva. Mindannyiótokat szeretlek, és imádkozom azért, hogy semmit se szeressetek jobban ezen a földön, mint Jézus Krisztust.”

A lap egy november 16-i bejegyzést is idéz, amelyben Chau azt írta: „Istenem, nem akarok meghalni.”

Az Északi-Szentinel-szigetre a kilencvenes évek vége óta senki sem látogathatott el, mert az ott élő törzs nagyon ellenséges az idegenekkel, ráadásul az indiai kormány attól tart, hogy egy behurcolt fertőzés az egész lakosságot elpusztíthatná.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top