Otthon

Milliókat költöttek, hogy középkori báltermet varázsoljanak az étkezőjükből

A középkormániás pár a barátait szeretné vendégül látni a Trónok harcába illő bálteremben.

Egy brit pár 5000 fontot (kb. 1,8 millió forintot) költött arra, hogy középkori bálteremmé alakíttassa az étkezőjét – írja a StoryTrender.

Fotók: Caters News

Jayne és Martin Townley két és fél éve vásárolta Weston-super-Mare-ban lévő otthonát, és rögtön úgy döntöttek, hogy átalakíttatják. Megbíztak egy freskófestőt, hogy fessek ki az étkező falait, és tükrök, illetve boltívek segítségével autentikus középkori stílusúvá varázsolták a helyiséget.

A pár idén szilveszterkor avatta fel az új báltermet. Igazi Trónok harca-hangulatú vacsorát adtak: az ételeket fatálon kínálták körbe, a sört és a forralt bort kancsókból és serlegekből kortyolhatták a vendégek. A meghívottak egytől egyig korabeli ruhákba öltözve jelentek meg a lakomán.

„Mindketten szeretjük a mókás, különleges dolgokat, és Martin rengeteget tud erről a korról. Kedveli a koronákat, a lovagokat, mindent, ami középkori – ezért is döntöttünk úgy, hogy megcsináljuk ezt az átalakítást” – mondta Jayne.

„Szerettem volna, hogy úgy nézzen ki az otthonunk, mint egy várkastély, és nagyon elégedett vagyok az eredménnyel – tette hozzá Martin. – A legtöbb embernek leesik az álla, amikor belép a szobába.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top