Otthon

Ajándékba kapta a műkincset, mégis a pokolba kívánja

Egy walesi férfi garázsának falára egyszer csak felkerült egy kép. Mivel minden bizonnyal a rejtőzködő művész, Banksy festménye, népvándorlás indult a Port Talbot-i garázshoz. A férfi pedig egyre idegesebb.

Banksy legújabb ismert alkotása válasz egy Instagram-üzenetre: egy Port Talbot-i lakos kérte fel, hogy fessen valamit a walesi városkában is.

Banksy pedig lépett is;

egy garázs falát szemelte ki vászonnak, amelyre egy szánkós kisfiút fújt ki.

Banksy falfestménye a walesi Port Talbotban

Az emígyen elhíresült ingatlan tulaja először örült, hogy kultúr-ház lett a garázsa, de most már panaszkodik a BBC-nek. Konkrétan arra, hogy a műkincs állagának megóvása túl nagy felelősséget jelent számára.

Ian Lewis szerint hihetetlen stressz,

hogy folyamatosan őriznie kell a falfestményt a rongálóktól. Állítólag már az első este megpróbálták leszedni a vakolatot a festékkel együtt. Az internetnek hála pedig egyre többen érkeznek, legújabban már százas nagyságrendben. Ez pedig nem tesz jót Lewis kedélyállapotának – csak nehogy a végén ő ragadjon vésőgépet a probléma rövidre zárásához.

A férfi idei karácsonyát csak azután tudta megtartani, hogy

a színész Michael Sheen

erre az időszakra őrző-védőket bízott meg a hópelyhes kissrác védelmével.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top