Otthon

Legóból épült falat már láttunk, de ettől elállt a lélegzetünk

Egy fiatal DJ Los Angeles-i házában található az alábbi videón megtekinthető, elképesztő legócsoda.

A büszke tulajdonos Anton „Zedd” Zaslavski, aki 2012-es Clarity című számáért Grammy-díjat is kapott. A sikerrel együtt persze rengeteg pénz is együtt jár, a fiatalember pedig neki is látott, hogy berendezze álmai otthonát az USA nyugati partján.

A minden földi jóval felszerelt luxusotthonból azonban hiányzott valami különlegesség, Zedd ezért felkérte a dallamos nevű Dante Dentonit, hogy különleges, sok esetben legókockákat is alkalmazó installációiból – érdemes megnézni az Instagramját vagy a Facebook-oldalát – tervezzen egyet az ő házába is.

Dentoni pedig nem hazudtolta meg önmagát, és olyat alkotott, hogy az ember libabőrös lesz a videó képsorai láttán. Első ránézésre csupán egy jópofa betét készült a dán építőjáték kockáiból egy fehér oszlophoz, azonban ha közelebbről megnézzük, láthatjuk, hogy sokkal többről van szó.

A legófal ugyanis számos kis üreget rejt, bár ezeket talán már illene inkább csarnoknak nevezni. Dentoni különféle tematikájú szobákat álmodott az oszlopba, található közöttük olyan, ahol éppen földönkívüliek támadása zajlik, de van egy, amelyet az OMNIA nevű klub ihletett, ahol Zedd rezidens DJ-ként lép fel, egy másikat pedig a rendkívül népszerű Overwatch című videójáték.

Nem tudjuk, a művész mennyit kért az alkotásért, de talán jobb is így, mert nem kezdünk el azon gondolkodni, hogy melyik testrészünket adjuk el a feketepiacon egy Dentoni-remekműért.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top