Otthon

5 klasszikus bútordarab, ami sosem megy ki a divatból

Ezekből a klasszikus darabokból még akkor is érdemes becsempészni egyet-egyet a lakásunkba, ha egyébként kilógnak az enteriőr stílusából, hiszen mindenhez mennek, és nincs az a szezon, mikor ne lennének a trendek között.

1. Füles fotel

A füles foteleket eredetileg a kandalló elé tervezték, hogy magas háttámlájukkal felfogják a meleget. Mára kályha nélkül is az otthon melegét sugározzák, valamint egyszerre elegánsak és kényelmesek.

2. Chesterfield bőrkanapé

Ha egy brit klubra gondolunk, biztos, hogy egy barna bőr, steppelt kanapé jut eszünkbe. A klasszikus Chesterfield szófát az 1800-as években kezdték gyártani, így biztosra vehetjük, hogy a következő évszázadokban sem ununk rá.

3. Windsor szék

Az angol design egy újabb darabja, ami meghódította a világot. Lehet karfás, vagy szimpla háttámlás, egy karcsú Windsor szék mindig az étkező ékessége marad.

4. Baldachinos ágy

A baldachinos ágyról még akkor is a királyok és a hercegnők jutnak eszünkbe, ha a baldachin már rég lekerült róluk és a keretük is inkább modern vonalvezetéssel készült.  

5. Barcelona fotel

A modern design egyik legmeghatározóbb darabja a Barcelona szék, amit az 1920-as években terveztek, majd az 1950-es években egészítettek ki rozsdamentes acél lábakkal. Lassan 100 éves múltjával a háta mögött a mai napig számtalan helyen bukkan fel, és az egyik legsűrűbben másolt bútor a világtörténelemben.

elledecor

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top